Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 2. 2014,
12.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dario Cologna

Petek, 14. 2. 2014, 12.43

8 let

Cologna najhitrejši na 15 kilometrov klasično

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švicarski smučarski tekač Dario Cologna (38:29,7) je zmagovalec klasične preizkušnje na 15 kilometrov na olimpijskih igrah v Sočiju, s čimer je po skiatlonu v Sočiju posegel še po drugem zlatu.

Drugo mesto je osvojil Šved Johan Olsson (+28,5) pred rojakom Danielom Richardssonom (+38,8). Slovenski tekmovalci v Sočiju ne nastopajo.

Trikratni zmagovalec novoletne turneje Tour de Ski je danes spet pokazal, da ni zaman zmeraj pri vrhu tekem, ko gre za tekme na distanci, s čimer je resen trn v peti tudi pregovorno odličnim Norvežanom. V težkih pogojih, tudi danes je bila proga zaradi visokih temperatur razmočena, si je priboril novo zlato kolajno na teh igrah, potem ko je bil najbolj prepričljiv tudi v skiatlonu.

Drugo mesto je s precejšnjim zaostankom skoraj pol minute osvojil svetovni prvak na 50 kilometrov Šved Johan Olsson, do brona pa je po silovitem finišu prišel rojak slednjega Daniel Richardsson, ki je Finca Iiva Niskanena ugnal za zgolj dve desetinki. Olsson in Richardsson že imata zlati kolajni s štafetne preizkušnje 2010 v Vancouvru, tokratno tekmo pa je spremljal tudi švedski kralj Karel XVI Gustav.

Cologna, ki je na omenjeni razdalji zmagal tudi v Vancouvru 2010, pa čeprav je bila tam preizkušnja v prosti tehniki, je novembra prestal operacijo gležnja, v tekmovalno sezono pa se je vrnil šele pred dvema tednoma in zdaj že dvakrat pometel s konkurenco. Cologna je že drugi športnik v Sočiju, ki ima že dve zlati odličji na teh igrah, pridružil se je francoskemu biatloncu Martinu Fourcadu.

"To je neverjetno. Nisem mogel verjeti že prvi zlati kolajni, sploh po tem, ko sem bil poškodovan, zdaj pa imam že drugo. Moj nastop je bil popoln. Vedel sem, da bo težko in tako sem se tudi pripravil. Prva kolajna je bila zelo čustvena, saj sem se med najboljše vrnil po poškodbi, ta druga pa je preprosto neverjetna," je po zmagi dejal Cologna.

V soboto bodo na tekaškem poligonu Laura znova dekleta, čaka jih štafetna preizkušnja na 4 x 5 kilometra.

Ne spreglejte