Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 7. 2021,
18.13

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

ženske ženske nogomet Tokio 2020

Torek, 27. 7. 2021, 18.13

2 leti, 9 mesecev

tokio 2020, nogometni turnir (ženske)

Znane četrtfinalistke olimpijskega nogometnega turnirja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tokio 2020, nogometašice ZDA in Avstralije | Foto Reuters

Foto: Reuters

Znanih je vseh osem četrtfinalistk ženskega nogometnega turnirja na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Četrtfinalni boji bodo na sporedu v petek, 30. julija. Kanada bo igrala z Brazilijo, Velika Britanija z Avstralijo, Švedska z Japonsko in Nizozemska z nogometašicami Združenih držav Amerike.

Največ naslovov olimpijskih prvakinj imajo Američanke, ki so slavile na ženski olimpijski premieri v Atlanti leta 1996, ko so z 2:1 ugnale Kitajke, v Sydneyju leta 2000 so naslov vzele Norvežanke, ki so s 3:2 ugnale ZDA.

Nato je sledila popolna ameriška prevlada v Atenah, Pekingu in Londonu (2004, 2008 in 2012), ko so v finalnih obračunih padle dvakrat Brazilke in nato še Japonke.

OI Tokio: Brazilija - Nemčija (nogomet)
Sportal Nogometni turnir na OI v Tokiu

Pred petimi leti v Rio de Janeiru so premierni olimpijski naslov vzele Nemke, ki so premagale Švedinje. Nemke v Tokiu niso dobile priložnost za obrambo naslova, saj se niso kvalificirale na letošnji turnir.

Nogometašice so v torek odigrale še zadnje tekme skupinskega dela. Kanada in Velika Britanija sta se razšli z remijem 1:1, Japonke pa so ugnale predstavnice Čila z 1:0. V skupini E so tako zgolj Čilenke ostale brez ene osvojene točke in so se poslovile po skupinskem delu. Britanke so s sedmimi točkami vodilne, Kanadčanke so skupinski del končale z dvema točkama manj, Japonke pa so vpisale štiri točke.

v skupini F sta napredovali ekipi Nizozemske in Brazilije s sedmimi točkami, posloviti pa sta se morali ekipi Zambije in Kitajske. Brazilija je ugnala Zambijo z 1:0, Nizozemska Kitajsko pa s kar 8:2. V prvem krogu so se Nizozemke poigrale z Zambijkami z 10:3.

V skupini G so edino Švedinje skupinski del končale s popolnim izkupičkom treh zmag in devetih točk. Švedinje so za tretjo zmago ugnale odpisano Novo Zelandijo z 2:0. ZDA in Avstralija pa sta skupinski del končali brez golov in z delitvijo štirih točk.

Preberite še:

Švedska ZDA OI Tokio
Sportal Švedinje končale neverjeten niz Američank. "Počele smo neumne stvari."
Ne spreglejte