Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2021,
8.04

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Natisni članek

jadranje Tokio 2020 Tina Mrak Veronika Macarol

Nedelja, 1. 8. 2021, 8.04

2 leti, 8 mesecev

oi tokio 2020, jadranje, razred 470

Slovenski jadralki napredovali in se približali najboljšim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Tina Mrak, Veronika Macarol | Tina Mrak in Veronika Macarol sta napredovali na peto mesto. | Foto Guliverimage

Tina Mrak in Veronika Macarol sta napredovali na peto mesto.

Foto: Guliverimage

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po četrtem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu z osmega mesta po šestih regatah napredovali na peto mesto. Po tretjem in devetem mestu v današnjih plovih imata 46 točk.

slovenska košarkarska reprezentanca Španija OI Tokio
Sportal Slovenci po drami strli Špance in osvojili prvo mesto, atleta uspešna v kvalifikacijah

Po dnevu premora se je v Enoshimi nadaljevalo tekmovanje v tem razredu, v sedmi in osmi regati so se merili na regatnem polju Zhusi. Pred zadnjimi tremi regatami Slovenki za ta čas tretjo posadko zaostajata za 18 točk.

Mrakova in Macarolova sta bili v sedmi regati tretji in sta po polovici dneva napredovali na četrto mesto. Imeli sta 37 točk.

V tej regati sta zmagali Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre. Millsova je na olimpijskih igrah pred petimi leti v Riu olimpijsko zlato osvojila z drugo flokistko.

Drugi sta bili s šestimi sekundami zaostanka Grkinji Ariadne Paraskevi Spanaki in Emilia Culfa, ki sta dolgo vodili, nato pa sta zmago zapravili v zadnji stranici proti cilju.

"Prvo regato sva odjadrali zelo in bili tretji. V drugi pa nisva dobro startali. A sva hitro prišli na 'čisti veter' in sva bili zelo hitri, ker ni bilo okoli tekmic. Le na prvi boji na 'orci' sva se znašla v veliki gneči. Prihajali sva z leve strani polja in tako nisva imeli prednosti. Zaradi močnega toka sva nekaj mest sva izgubili prav na tisti boji in končali osmi," je sporočila flokistka Macarolova.

Prva uvrstitev med trojico na teh OI

Slovenki sta za britansko posadko zaostali osem sekund in zabeležili prvo uvrstitev med prvo trojico na teh OI. Po četrtem mestu v prvem delu plova sta v drugem prehiteli izraelsko posadko in imeli nato po prihodu v cilj skupno 14 točk zaostanka za tretjim mestom v skupnem seštevku.

Tekmovanje se bo z dvema regatama nadaljevalo v ponedeljek, v sredo pa je na programu še regata za medalje najboljše deseterice. | Foto: Reuters Tekmovanje se bo z dvema regatama nadaljevalo v ponedeljek, v sredo pa je na programu še regata za medalje najboljše deseterice. Foto: Reuters

V osmi regati OI pa sta začeli slabše, na 12. mestu. Pri drugem merjenju časa sta pridobili eno mesto, a imeli že minuto in 26 sekund zaostanka za vodilno ameriško posadko. Na naslednjih dveh bojah sta pridobili še po eno mesto in na koncu na devetem tudi prijadrali v cilj. Zmagala je nemška jadrnica, ki pa je daleč od najboljših.

Vodstvo sta prevzeli Britanki

Skupno vodstvo sta prevzeli Britanki, ki imata po zmagi in tretjem mestu 18 točk. Doslej vodilni Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar sta drugi s točko zaostanka. Nekdanji svetovni prvakinji sta bili v regati peti in šesti in imata 19 točk.

Tretji sta ostali dvakratni zaporedni evropski prvakinji, Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz. Po šestem mestu v sedmem plovu in petem v osmem imata sedaj 28 točk. Pred Slovenkama sta še Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler (45).

Tekmovanje se bo z dvema regatama nadaljevalo v ponedeljek, v sredo pa je na programu še regata za medalje najboljše deseterice.

Tina Mrak, Veronika Macarol
Sportal Jadralki Mrak in Macarol po drugem dnevu napredovali na osmo mesto
Ne spreglejte