SiolNET. Sportal Odbojka
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Triglav želi narediti korak naprej

Vprašali so se, kako naprej: napadati želijo odličje

0,05

termometer

Sašo Rop
Sašo Rop je dolg premor izkoristil za družino in dodatno izobraževanje. Foto: OK Triglav Kranj

Klubi v 1. DOL že razmišljajo o prihodnji sezoni, enako velja tudi za Triglav. "O prihodnji sezoni smo začeli razmišljati že štiri dni po razglasitvi epidemije," je za klubsko stran poudaril trener prve moške članske ekipe OK Triglav Kranj Sašo Rop.

Rok Možič Sportal Slovenski dragulj, ki ga radi primerjajo z Dončićem, na radarju največjih #video

"V klubu smo prišli do trenutka, ko smo se morali vprašati, kako naprej. Vemo, da se v Kranju dela dosti s produkcijo igralcev, dela se z mladimi, tudi naši trenerji s podmladkom delajo dobro. V smislu članske ekipe smo imeli pripravljena dva scenarija. Eden je bil korak nazaj in drastična pomladitev, drugi pa poskus narediti korak naprej. Uprava se je odločila za drugi scenarij, tako da bomo nadaljevali podobno strategijo kot do zdaj, poskušali bomo biti še uspešnejši, tako s tekmovalnega kot strateškega vidika. V tekmovalnem smislu želimo zadržati jedro ekipe. Že zdaj vemo, da trije igralci odhajajo v najboljše klube v Sloveniji, vemo pa tudi, da bo prišlo nekaj mladih perspektivnih novih igralcev, ki jim želimo omogočiti razvoj. Če nam uspe narediti ekipo po naših načrtih, bodo cilji ostali visoki, torej biti v zgornji polovici državnega prvenstva in naskok na medaljo, če bo le mogoče," na najboljši scenarij upa Rop.

"Pri strateškem pričakujemo tudi pomoč okolja. Imamo cilj postati nacionalni ali vsaj regijski panožni center s svojo lastno dvorano s tarafleksom. Imamo celo investitorja, tako da pravzaprav čakamo na pravno-formalne postopke. V Kranju so optimalni pogoji za kaj takega, imamo namreč dobre srednješolske programe, kjer so športniki dobrodošli. Trudimo se, da bi postali zanimivi tudi za sponzorje, lotili smo se sponzorskega projekta K20, o katerem bo znano več v prihodnjih tednih. Situacija, ki se odvija, trenutno kaže vsem, kako so bila naša življenja vpeta v svet športa, in mnogi niso znali tega ceniti. Vse preveč stvari nam je bilo samoumevnih, pa vendarle niso," dodaja.

Preberite še:

Gregor Ropret Sportal Ropret zamenjal klub, ostaja v Franciji Sebastijan Škorc Sportal Mariborčani ne počivajo: Škorc ima že osem igralcev Sašo Štalekar Sportal Tretja žrtev: orožje predal tudi klub Saše Štalekarja Rasto Oderlap Sportal Odšel Srb, sledil mu bo Američan. Kaj bo s plačami? ACH Volley, Božidar Vučićević Sportal Srbski orjak iz Ljubljane v Rusijo Mojca Pene 1 Sportal Mojca Pene ostaja v Bakuju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin