Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
28. 1. 2018,
20.40

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Bogdan Kotnik Trefl Gdansk poljski pokal

Nedelja, 28. 1. 2018, 20.40

6 let, 2 meseca

Veliko priznanje za slovensko odbojkarsko stroko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Čeprav se v zadnjem obdobju v Sloveniji spoštuje in opeva zgolj dosežke tujih trenerjev ali selektorjev (Giani, Kokoškov, Vujović …), je za izjemen uspeh poskrbel odbojkarji trener dr. Bogdan Kotnik. Ta je skupaj z Italijanom Andreo Anastasijem Gdansk popeljal do poljske pokalne lovorike.


Bogdan Kotnik je takole poziral z velikim pokalom v roki. | Foto: Bogdan Kotnik Bogdan Kotnik je takole poziral z velikim pokalom v roki. Foto: Bogdan Kotnik

Čeprav Gdansk pred začetkom sklepnega pokalnega turnirja v Vroclavu ni veljal za favorita, saj je v poljskem državnem prvenstvu na šestem mestu krepko za Belchtawom in vodilno Zakso, je v polfinalu naprej šokiral ravno prvega favorita Zakso (3:1), v nedeljskem finalu pa še s 3:0 v nizih še sloviti Belchatow in se po letu 2015 veselil druge pokalne lovorike.

Italijanskemu legendarnemu trenerju Andrei Anastasiju, ki je prvi trener Gdanska že vse od leta 2014, v tej sezoni pomaga slovenski strokovnjak, dr. Bogdan Kotnik. Po velikem uspehu je navdušen.

"To je senzacija, a smo verjeli"

"To je rezultat in pol. Premagati Zakso in Belchatow je velik zalogaj in da nam je lahko to uspelo v dveh dneh, smo morali imeti vse igralce v vrhunski formi. Vse se je združilo v pravem trenutku in veselimo se naslova poljskega prvaka. Za Zakso je to šok, prav tako za Belchatow. Imajo superiorne ekipe in zanje štejejo le zlata odličja. Pripravili smo veliko senzacijo za vse, ampak smo verjeli. In to je zelo pomembno," se je smejalo Kotniku, ki je s tem poskrbel za enega od največjih uspehov slovenskih odbojkarskih trenerjev. Hkrati pa je to veliko priznanje za slovenske strokovnjake, ki so v zadnjem obdobju, hote ali nehote, postavljeni na stranski tir.

Želja ponoviti vajo tudi v prvenstvu, a bo težje

Kot že rečeno: Gdansk trenutno v močnem in izenačenem poljskem prvenstvu zaseda šesto mesto, kar pa se Kotniku ne zdi nič težavnega. ''Do zdaj je bilo vse podrejeno pokalu, v prvenstvu pa moramo do konca rednega dela ostati v Top 6. V končnici bo šlo potem vse od začetka,'' pravi nekdanji trener Calcita, Posojilice Dob in ACH Volleyja.

Zaveda se tudi, da bo podoben uspeh v ligi veliko težje ponovljiv. ''V prvenstvu je zagotovo težje. Ampak tega si želimo vsi. Bomo pa videli, kako se bo izteklo. Gremo tekmo za tekmo in čim višje,'' je še sklenil slovenski odbojkarski strokovnjak.

Ne spreglejte