Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 5. 2017,
19.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Hrvaška Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 20. 5. 2017, 19.10

6 let, 6 mesecev

Prijateljska tekma s Hrvaško

To pa ni kar tako, v Mariboru padla Hrvaška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
slovenska odbojkarska reprezentanca Slovenija Hrvaška odbojka | Foto Aleš Oblak

Foto: Aleš Oblak

Slovenske odbojkarice so prvo pripravljalno srečanje v sklopu priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Mariboru odigrale proti Hrvaški in z dobro igro zmagale s 3:1 (14, -32, 21, 25). Pred odhodom na Portugalsko jih čaka še obračun z Madžarsko. 

Slovenska vrsta bo v letošnji sezoni nastopala precej pomlajena, hrvaški selektor Miroslav Aksentijević pa v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo ne računa na štiri najboljše odbojkarice Mio Jerkov, Majo Poljak, Bernardo Čutuk in Ivano Miloš. Slovenski selektor Alessandro Chiappini je srečanje začel z Anito Sobočan in Lano Ščuko na sprejemalskih mestih, z blokerkama Sašo Planinšec in Tino Grudino, s podajalko Evo Mori, korektorico Izo Mlakar ter prosto igralko Majo Pahor.

Slovenke so tekmo začele zelo dobro. Z dobro igro v bloku in obrambi ter tudi v protinapadih so povedle s 4:1 in 7:3, po nizu napak Hrvatic pa vodile že s 13:7. V nadaljevanju so gostiteljice slabše sprejemale in bile posledično manj prodorne v napadih. Tekmice so izid znižale na 13:17, a vsakokrat, ko so se Hrvatice približale, je Saša Planinšec z blokom poskrbela, da se je razlika v korist naše vrste spet povečala. Dobro je sprejemala Lana Ščuka, Anita Sobočan je bila uspešna v napadu, Morijeva je nasprotnice onemogočala z dobrimi začetnimi udarci. Slovenke so niz dobile prepričljivo, s 25:14.

Anita Sobočan je dosegla devet točk. | Foto: Aleš Oblak Anita Sobočan je dosegla devet točk. Foto: Aleš Oblak

V drugem setu naše odbojkarice niso bile več tako uspešne v napadih, privoščile so si tudi napake in Hrvaticam omogočile vodstvo z 9:2. Potem ko so gostje vodile z 11:5, so Slovenke strnile svoje vrste in po dveh zaporednih asih Planinščeve postavile rezultat 8:11. Zatem sta bili nezaustavljivi Karla Klarić in Samanta Fabris (12:18). Na servis Ščuke ter prek napadov Grudine, Sobočanove in Mlakarjeve so naše igralke začele loviti tekmice in z asom Planinščeve izenačile na 21. točki. Po napaki Fabrisove so prvič tudi vodile (21:20), nato pa v napeti končnici, pri 25:24 in 29:28, niso izkoristile dveh zaključnih žog ter zmago s 34:32 prepustile nasprotnicam.

Zmaga nad Hrvaško je zagotovo lepa popotnica za naprej. | Foto: Aleš Oblak Zmaga nad Hrvaško je zagotovo lepa popotnica za naprej. Foto: Aleš Oblak

Uvod tretjega niza, ki ga je Chiappini začel z enako postavo kot prva dva, menjal pa ni niti Aksentijević, je pripadel Slovenkam, ki so dobro igrale v obrambi, v kateri se je izkazala Pahorjeva, ter s protinapadi Grudine, Ščuke in Sobočanove povedle z 10:5. Razliko petih točk so ohranjale tudi v nadaljevanju (17:12). Potem ko so Hrvatice prek Fabrisove in Lee Cvetnić izenačile na 20:20, sta se razigrali Planinščeva v bloku in Mlakarjeva v napadu ter naši vrsti prinesli zmago s 25:21. 


V četrtem nizu so priložnost dobile Nika Blagne, Ela Pintar in Sara Najdič ter dobro, z vodstvom s 5:2 in 8:4, odprle niz, nato pa slabše igrale v napadu in imele nekaj težav pri sprejemu. Sledilo je izenačenje na 9:9 in v nadaljevanju tudi vodstvo Hrvatic s 13:11. Po preobratu ob servisu Pintarjeve so se gostje približale še enkrat, na 16:14, nato pa je Najdičeva razigrala Mlakarjevo in Grudino. Po izenačenju na 20:20 v napeti končnici so bile bolj zbrane Chiappinijeve varovanke, ki so se veselile zmage s 27:25.

Lana Ščuka: "Mislim, da je bila ta tekme lepa preizkušnja in da smo prikazale dovolj dobro igro, čeprav smo sposobne pokazati še več. Ponosna sem na vse, da smo, glede na to, kako malo časa smo skupaj, prikazale tako igro."

Iza Mlakar: "Po dveh tednih priprav smo prikazale dokaj dobro igro. Počasi se že kaže, da se dobro ujamemo pri podajah in v bloku. Mislim, da smo danes igrale super, ampak vsekakor to lahko še izboljšamo. Imamo še nekaj časa do kvalifikacij, še naprej pa bomo morale dobro trenirati."

"Ponosna sem na vse, da smo, glede na to, kako malo časa smo skupaj, prikazale tako igro."  | Foto: Aleš Oblak "Ponosna sem na vse, da smo, glede na to, kako malo časa smo skupaj, prikazale tako igro."  Foto: Aleš Oblak

Slovenija : Hrvaška 3:1 (14, -32, 21, 25)

Slovenija: Mori 2, Pahor, Mihevc, Mlakar 22, Đukić, Blagne 2, Mihalinec 1, Najdič 3, Ščuka 15, Pintar 4, Planinšec 12, Sobočan 9, Grudina 6.

Hrvaška: Sain, Grbac 5, Božičević, Strunjak 6, Runjić, Dežulović 3, Miloš 5, Fabris 16, Klarić 12, Čurak, Mlinar 12, Cvetnić, Luketić 7.

 

Ne spreglejte