Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 6. 2023,
16.38

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Tajda Lovšin Tjaša Kotnik odbojka na mivki

Sobota, 10. 6. 2023, 16.38

10 mesecev, 2 tedna

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin

Slovenki v boj za evropsko krono v Luksemburg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Tjaša Kotnik Tajda Lovšin | Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin bosta nastopili konec meseca na evropskem finalu CEV Queen & King of the Court v Luksemburgu. | Foto OZS/Aleš Oblak

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin bosta nastopili konec meseca na evropskem finalu CEV Queen & King of the Court v Luksemburgu.

Foto: OZS/Aleš Oblak

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin bosta igrali na finalnem turnirju prestižne serije CEV Queen & King of the Court. Slovenki se bosta v boj za evropsko krono podali 28. junija v Luksemburgu.

odbojka na mivki
Sportal Nizozemke previsoka ovira, a Slovenke uresničile glavni cilj

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta lani navduševali z nastopi v evropski in tudi svetovni konkurenci. Kot tretji slovenski ženski par doslej sta nastopili na evropskem prvenstvu in ga zaključili na 17. mestu. Na turnirju elitne serije Beach Pro Tour v Cape Townu sta s petim mestom zabeležili uspeh kariere, nato pa dosežek ponovili še na turnirju v Avstraliji. Omenjenim rezultatom sta v letu 2022 dodali še srebrni odličji v seriji Beach Pro Tour Futures, in sicer na turnirjih v Litvi in Grčiji. Dobre predstave so Slovenkama prinesle velik napredek na evropski lestvici, na kateri trenutno zasedata visoko 7. mesto, medtem ko sta se v svetovni razvrstitvi povzpeli že na 26. mesto.  

Tjaša Kotnik Tajda Lovšin | Foto: CEV Foto: CEV Naši odbojkarici na mivki se bosta za nov vrhunski dosežek borili na evropskem finalu CEV Queen & King of the Court v Luksemburgu, ki se bo odvijal med 27. junijem in 1. julijem. Kotnikova in Lovšinova bosta na njem nastopili kot prvi nosilki skupine D, v kateri bosta igrali skupaj s Francozinjama Placette in Richard, Nemkama Ludwig in Lippmann ter Špankama Alvarez in Moreno, medtem ko bodo peto dvojico skupine določile kvalifikacije.

Obračune najboljših evropskih odbojkarjev in odbojkaric na mivki bo gostil luksemburški d'Coque.

Ne spreglejte