Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2024,
12.32

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Wolfdogs Nagoy Tine Urnaut

Sreda, 5. 6. 2024, 12.32

2 tedna

Oblekel bo dres Wolfdogs Nagoya

Tine Urnaut ostaja na Japonskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Odbojkarska zveza Slovenije, Tine Urnaut | Tine Urnaut bo tudi v prihodnji sezoni igral na Japonskem. | Foto Bor Slana/STA

Tine Urnaut bo tudi v prihodnji sezoni igral na Japonskem.

Foto: Bor Slana/STA

Slovenski odbojkarski as Tine Urnaut bo tudi v prihodnji sezoni igral na Japonskem. Se pa po dveh sezonah pri ekipi JTEKT Stings koroški sprejemalec seli k Wolfdogs Nagoyi, je klub pred dnevi sporočil na družbenih omrežjih. Pogodbo z ekipo iz Inazawe je sicer podpisal tudi odlični 32-letni nizozemski korektor Nimir Abdel-Aziz.

Petintridesetletni Urnaut ima za sabo bogato kariero, ki jo je začel pri domačem Fužinarju. Nato se je v domovini preselil k takratnemu Autocommerceu (zdaj ACH Volley), kasneje pa je v tujini zastopal nekatere velike klube in osvojil številne lovorike.

Med drugimi je igral za grški Olympiakos, poljski Kedzierzyn Kozle ter italijanske Piacenzo, Latino, Trentino, Modeno, Milano in še nekatere druge po celem svetu.

Urnaut je tudi s slovensko izbrano vrsto dosegel številne uspehe, trikrat je bil evropski podprvak (2015, 2019, 2021), lani je osvojil še bron, na SP (2022) in v ligi narodov (2021) je s soigralci zasedel četrto mesto, osvojil pa je tudi evropsko ligo (2015) in pokal Challenger (2019).

Kapetan z rojaki uspešno nastopa v ligi narodov, v kateri po petih tekmah še ne poznajo poraza. | Foto: Guliverimage Kapetan z rojaki uspešno nastopa v ligi narodov, v kateri po petih tekmah še ne poznajo poraza. Foto: Guliverimage

Kapetan slovenske reprezentance se trenutno s soigralci mudi prav na Japonskem, kjer poteka eden od turnirjev lige narodov. Slovenijo po današnji zmagi proti Turčiji (3:0) v Fukuoki čakajo še tekme proti Braziliji v petek, Japonski v soboto ter Bolgariji v nedeljo.

Slovenija je blizu prvemu nastopu na olimpijskih igrah. Ob ugodnem razpletu bi si lahko vozovnico za Pariz zagotovila že na turnirju v Fukuoki. V kolikor pa se to ne bo zgodilo, lahko do olimpijskega nastopa pride na domačem turnirju v Ljubljani med 18. in 23. junijem.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Turčija
Sportal Slovenci zmagoviti niz nadaljujejo tudi na Japonskem
slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija, liga narodov
Sportal Slovenci nadaljujejo pot proti Parizu: Čaka nas dolg in težek teden #video

 

Ne spreglejte