Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2019,
14.52

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

odbojka na mivki Tjaša Kotnik Tjaša Jančar Nejc Zemljak Jan Pokeršnik

Torek, 30. 7. 2019, 14.52

4 leta, 8 mesecev

Svetovna serija odbojke na mivki

Slovenci na spektaklu v Ljubljani z visokimi cilji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
mivka | Foto Aleš Oblak

Foto: Aleš Oblak

Ljubljana bo ta konec tedna prizorišče turnirja svetovne serije v odbojki na mivki. V predolimpijskem letu v Slovenijo prihajajo nekatere vrhunske dvojice iz vsega sveta, visoke cilje pa imajo tudi slovenski odbojkarji na mivki.

Najboljše odbojkarje in odbojkarice na mivki, ki so si med rekordnimi 86 prijavami v moški in 59 v ženski konkurenci uspele pridobiti pravico do nastopa na ljubljanskem spektaklu, bomo v slovenski prestolnici lahko spremljali med 1. in 4. avgustom, v četrtek in petek v Športnem parku Ludus v Črnučah, v soboto in nedeljo pa na Kongresnem trgu. 

Turnir presegel evropske okvire

mivka | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak Po besedah predstavnice Odbojkarske zveze Slovenije, Ane Oblak, je zanimanje za turnir zelo veliko: "V Sloveniji bomo že tretjič gostili turnir svetovne serije, v poletnem času bo to drugi zapovrstjo. Z odzivom smo zelo zadovoljni in lahko rečemo, da je naš turnir zdaj presegel evropske okvire. Če so v preteklosti k nam pretežno prihajale dvojice iz evropskih držav in peščica tujih ekip, bomo letos lahko spremljali pare iz praktično vseh celin, saj prihajajo ekipe z Japonske, Nove Zelandije, ZDA, Južnoafriške republike, Brazilije in celo Kolumbije. Turnir tudi športna javnost že z veseljem pričakuje in tudi mi se ga veselimo."

Zemljak: Dokazujemo, da spadamo v svetovno elito

V boj za najvišja mesta se podajajo dvojice iz kar 29 držav, v moški konkurenci za prva favorita ljubljanskega spektakla veljata Nizozemca Ruben Peninga in Jasper Bouter, takoj za njima sta kot drugopostavljena Slovenca Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak, ki sta v letošnji sezoni že navdušila z dobrimi rezultati. "Po najboljših močeh se trudimo slediti svetovni konkurenci in se tudi v tej, dokaj kratki sezoni skušamo udeležiti čim več tekmovanj. Mislim, da z nekaterimi rezultati tudi dokazujemo, da spadamo v svetovno elito. Ampak pri tako natrpani sezoni in natrpanem urniku so seveda tudi vzponi in padci, vseeno pa mislim, da nas v celotni liniji gledano, tudi svetovna elita sprejema medse," je uvodoma dejal Zemljak.

mivka | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak

Poleg Pokeršnika in Zemljaka bodo slovenski ljubitelji odbojke lahko spremljali še tri naše dvojice, Danijela Pokeršnika in Jureta Petra Bedrača, Tadeja Boženka in Vida Jakopina ter Gašperja Plahutnika in Črtomirja Bošnjaka.

Kotnikova: S Tjašo upava na medaljo, na zmago, tako kot vedno

Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar upata na vrhunski rezultat na domačih tleh. | Foto: Aleš Oblak Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar upata na vrhunski rezultat na domačih tleh. Foto: Aleš Oblak V ženski konkurenci, v kateri sta prvi favoritinji za zmago Japonki Sayaka Mizoe in Suzuka Hashimoto, se v boj za najvišja mesta prav tako podajajo štirje slovenski pari, Nina in Tajda Lovšin, Katarina Fabjan in Klara Kregar ter Katarina Bulc in Nina Zdešar.

Kot peti nosilki turnirja bosta nastopili Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, ki sta se pred desetimi dnevi v Kranju še tretjič zapored veselili naslova državnih prvakinj.

"Konkurenca je letos, kolikor sem videla na listi, zelo močna. Kot sami veste, so prihodnje leto na vrsti olimpijske igre, zato tekmuje vedno več ekip in pridobivat točke ter se uvrstiti na najvišjo raven. Potem, ko sem pogledala listo, sem videla, da so tu Japonke, Novozelandke, Norvežanke, ki sicer zdaj že tekmujejo na turnirjih tri zvezdice, a se sem vedno rade vračajo. S Tjašo upava na medaljo, na zmago, tako kot vedno, a bova videli, kako bo. Vsaka tekma bo borba, ne bo lahko, a se bova seveda potrudili po najboljših močeh."

Turnir svetovne serije se bo s kvalifikacijskimi obračuni začel v četrtek, ob 10. uri, v Športnem parku Ludus v Črnučah.

odbojka na mivki državno prvenstvo Kranj 2019
Sportal Hat-trick Jančarjeve in Kotnikove, slavje Boženka in Jakopina #foto
Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik
Sportal Pokeršnik in Zemljak v Edmontonu brez napredovanja
Jan Pokeršnik Nejc Zemljak
Sportal V Ljubljani v boj za najvišja mesta osem slovenskih dvojic
Ne spreglejte