Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2017,
14.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca FIVB Nejc Zemljak Jan Pokeršnik

Torek, 1. 8. 2017, 14.13

6 let, 7 mesecev

Svetovna lestvica FIVB

Slovenski odbojkarji slabši le od 22 reprezentanc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Slovenija odbojka | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila lestvico za leto 2017, na kateri so se slovenski odbojkarji povzpeli za sedem mest in tako zasedajo 23. mesto. Nahajajo se med Venezuelo in Tunizijo. Dekleta se v svetovni razvrstitvi trenutno nahajajo na 115. mestu.

FIVB je najnovejšo lestvico reprezentanc razkrila v zadnjih dneh preteklega meseca. Kot kriteriji za razvrstitev štejejo uvrstitve v letošnji svetovni ligi, na lanskih olimpijskih igrah, v svetovnem pokalu leta 2015 in na svetovnem prvenstvu leta 2014.

Če bodo kriteriji v letu 2018 ostali enaki, se bodo slovenski odbojkarji, ki jih prihodnje leto čaka prvi nastop na svetovnem prvenstvu in tako tudi nove točke, na lestvici še povzpeli.

Slovenske odbojkarje čaka prihodnje leto prvi nastop na svetovnem prvenstvu. | Foto: FIVB Slovenske odbojkarje čaka prihodnje leto prvi nastop na svetovnem prvenstvu. Foto: FIVB

Na prvem mestu na lestvici, na kateri se nahaja 163 držav, sicer ostajajo Brazilci, na drugem Američani, Poljaki so zdaj tretji. Med najboljšo deseterico so še Italija, Rusija, Kanada, Argentina, Iran, Francija in Nemčija.

Pri ženskah prvo mesto med 155 državami zasedajo Kitajke, druge so Američanke, tretje Srbkinje. Sledijo jim Brazilija, Rusija, Japonska, Nizozemska, Italija, Dominikanska republika ter skupaj Argentina in Južna Koreja.

Zemljak in Pokeršnik pridobila štiri mesta

V odbojki na mivki sta se najboljša slovenska predstavnika Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik na lestvici FIVB, ki je bila posodobljena 31. julija, s 63. mesta povzpela na 59. mesto (na lestvici je več kot 1000 parov). Pri dekletih sta najvišje uvrščeni Slovenki Nina Lovšin in Lea Gostinčar, na 168. mestu.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik spadata med 60 najboljših parov na svetu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik spadata med 60 najboljših parov na svetu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Julija je novo lestvico objavila tudi Evropska odbojkarska zveza (CEV), na njej pa slovenski odbojkarji zasedajo deveto mesto, ženska izbrana vrsta pa je s 23. napredovala na 21. mesto.
Ne spreglejte