Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2019,
14.54

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

2

Natisni članek

Slobodan Kovač

Petek, 25. 1. 2019, 14.54

5 let, 2 meseca

OZS v lov na novega selektorja

Uradno: Slobodan Kovač ni več selektor slovenske odbojkarske reprezentance!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

2

Slobodan Kovač | Slobodan Kovač se je poslovil s položaja selektorja slovenske odbojkarske reprezentance. | Foto Aleš Oblak

Slobodan Kovač se je poslovil s položaja selektorja slovenske odbojkarske reprezentance.

Foto: Aleš Oblak

Na Odbojkarski zvezi Slovenije so danes tudi uradno potrdili to, kar se je govorilo že dlje časa: srbski odbojkarski strokovnjak Slobodan Kovač ne bo več vodil slovenske moške odbojkarske reprezentance. Kovač in zveza sta se odločila za sporazumno prekinitev pogodbe, novega selektorja pa naj bi izbrana vrsta dobila v kratkem.

Slobodan Kovač, ki je na selektorskem stolčku zamenjal Italijana Andreo Gianija, je slovensko izbrano vrsto prevzel leta 2017 in jo najprej vodil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, na katerih so Slovenci osvojili prvo mesto in se prvič v zgodovini uvrstili na odbojkarsko svetovno prvenstvo.

Slobodan Kovač 1
Sportal Predsednik OZS potrdil, da je Kovač že nekdanji

Pod njegovim vodstvom so slovenski odbojkarji slavili tudi v drugi kakovostni skupini svetovne lige in si priigrali nastop v elitni Ligi narodov, a jih Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) v tekmovanje nato ni vključila.

Kovač je na slovenski klopi zadnjič sedel na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji, na katerem je Slovenija osvojila 12. mesto.

Slobodan Kovač | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak

Kdo bo novi selektor, za zdaj na OZS še ne vedo. Več bo znanega v kratkem, so zapisali v sporočilu za javnost. "Na trgu je nekaj imen, ki so za nas vsekakor zanimiva, prepričan pa sem tudi, da je kar nekaj trenerjev, ki si želijo sedeti na slovenski klopi. Kljub nekaterim drugačnim namigovanjem bi rad poudaril, da se doslej nismo pogovarjali še z nobenim od kandidatov. Najprej smo namreč želeli rešiti stvari s Kovačem, zdaj pa je nastopil čas, da poiščemo novega selektorja, je povedal predsednik OZS Metod Ropret.

Letošnje leto bo za slovensko moško odbojkarsko reprezentanco zelo pomembno. Avgusta bo nastopila na kvalifikacijah za olimpijske igre, vrhunec sezone pa bo septembrsko evropsko prvenstvo v Ljubljani.

Ne spreglejte