Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2024,
17.00

Osveženo pred

6 dni, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Živa Javornik Tjaša Kotnik Maja Marolt Tajda Lovšin Pariz 2024 odbojka na mivki

Četrtek, 13. 6. 2024, 17.00

6 dni, 20 ur

Olimpijski turnir v odbojki na mivki brez Slovencev

Slovenkam v Latviji ni uspel veliki met #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Odbojka na mivki | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenske odbojkarice na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin ter Živa Javornik in Maja Marolt na finalu Pokala narodov v Latviji niso bile kos Avstrijkam in Italijankam. Naša dekleta so zaključila nastope in se niso uvrstila na olimpijske igre v Parizu.

Slovenske odbojkarice na mivki smo letos v Pokalu narodov, ki poteka pod okriljem Evropske odbojkarske konfederacije in najboljšo reprezentanco popelje do nastopa na olimpijskih igrah v Parizu, najprej spremljali v Litvi. Tam so naša dekleta igrala na visoki ravni in se brez poraza prebila vse do finala, nato pa klonila z izbrano vrsto Avstrije, ki si je kot edina priigrala nastop na finalnem turnirju v Jurmali.

Stanje na olimpijski lestvici in že osvojene olimpijske kvote so slovenski izbrani vrsti zagotovili drugo priložnost, kot drugouvrščena reprezentanca se je namreč prebila med 12 najboljših ekip v tekmovanju. Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin ter Živa Javornik in Maja Marolt so na finalu v latvijski Jurmali nastopile v skupini B, skupaj z Avstrijo in Italijo.

Slovenke so se najprej srečale z Avstrijkami. Na prvi tekmi je bila naveza Schuetzenhoefer in Plesiutschnig prepričljivo, z 21:8 in 21:13, boljša od Javornikove in Maroltove, Kotnikova in Lovšinova pa sta proti prvi avstrijski zasedbi Klinger/Klinger klonili z 19:21 in 15:21. Na drugi tekmi so v našem taboru računali na zmago, a smo že na prvi tekmi spremljali hud boj Javornikove in Maroltove z Italijankama Orsi Toth in Bianchi, ki sta na koncu slavili po treh nizih, z 21:11, 20:22 in 15:7. Zatem sta na mivko stopili še Kotnikova in Lovšinova, a nista bili kos dvojici Bianchin/Scampoli, ki je zmagala z 21:19 in 21:14.

"Naša skupina je bila daleč od tega, da bi bila lahka. Avstrijke poznamo že iz prejšnjega kroga v Litvi, kjer smo jih najprej premagali, nato pa v finalu izgubili. Na žalost smo izgubili tudi danes. Dekleta so se potrudila, dala vse od sebe, a so bile Avstrijke tokrat bolj spretne in boljše. Sledila je tekma z Italijankami, na kateri smo računali na zmago. Na prvi tekmi sta se Maja in Živa zares borili, v tretjem nizu je zelo malo zmanjkalo, da bi lahko šla stvar v čisto drugo smer. Tjaša in Tajda ne morem reči, da sta bili slabši od tekmic, ampak mislim, da je tu veter odigral svojo vlogo in sta bili v teh pogojih Italijanki enostavno boljši," je o nastopih naših odbojkaric na mivki v Jurmali dejal Tadej Boženk.

Ne spreglejte