Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
30. 12. 2018,
23.55

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Rok Možič Rok Možič Liga MEVZA

Nedelja, 30. 12. 2018, 23.55

5 let, 3 mesece

Srednjeevropsko prvenstvo MEVZA - U18 (fantje) in U17 (dekleta)

Slovenci in Slovenke brez konkurence #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Slovenija odbojka mladinci | Foto Petra Udrih

Foto: Petra Udrih

Pretekli konec tedna so se v mariborski dvorani Lukna mladi odbojkarji in odbojkarice udarili za naslov srednjeevropskega prvaka. Tako v kategoriji fantov kot deklet so slavili slovenski odbojkarski upi.

Slovenska moška mladinska reprezentanca, ki jo je vodil selektor Iztok Kšela, je že v rednem delu pokazala, da ji ni para. Fantje so nanizali štiri zmage in se brez izgubljenega niza brez težav uvrstili v finale turnirja. Tam so se ponovno srečali s Čehi in jih na krilih mariborskega bisera Roka Možiča - dosegel je 19 točk - ponovno premagali (3:0) ter se veselili zlatega odličja.

V tekmi za tretje mesto so Hrvati premagali Madžare (3:2), Slovaki pa so kot zadnjeuvrščena ekipa po rednem delu zasedli peto mesto.

Reprezentanca Slovenije, fantje: Urban Hafner, Rok Možič (oba OK Maribor), David Novak, Žan Bedrač (oba OK Panvita Pomgrad), Črt Rozman, Klemen Šen (oba OK Brezovica), Kristjan Herodež, Jaka Udrih, Gal Ibrišimovič (vsi OK Šempeter), Enej Rutar (OK Črnuče), Tilen Založnik (OK Slovenska Bistrica), Vid Ramšak (OK Fužinar). Selektor: Iztok Kšela.

mladi upi
Sportal Dončićevi vrstniki, ki trkajo na članska vrata

Slovenija odbojka mladinke | Foto: Petra Udrih Foto: Petra Udrih

Za popoln slovenski uspeh so poskrbela tudi slovenska dekleta, ki jih je do zlatega odličja popeljal selektor Boris Klokočovnik.

V rednem delu so tako kot fantje nanizala štiri zmage, kar je bilo dovolj za gladko napredovanje v finale. Tam so se Slovenke srečale s Hrvaticami in jih brez izgubljenega niza gladko premagale. V bitki za zlato odličje se je od Slovenk najbolj izkazala članica Nove KBM Branika Lorena Lorber Fijok, ki je dosegla 18 točk, tri manj pa še članica Zreč Neli Goršek.

Reprezentanca Slovenije, dekleta: Vita Črnila (OK Spodnja Savinjska), Manja Jerala, Zala Špoljarič, Zala Krašovec (vse OK Kamnik), Klara Milošič (ŽOK Ptuj), Ana Žigon, Neli Goršek (obe OK Swatycomet Zreče), Lana Pavlovič (ŠD Piran), Teja Blažič (OK Gorica), Maja Kovačič (OK Neptun Kanal), Naja Boisa (OK Vital Ljubljana) in Lorena Lorber Fijok (OK Nova KBM Branik). Selektor Boris Klokočovnik.

Ne spreglejte