Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 7. 2019,
22.35

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca pokal challenger Stožice Čile Slovenija liga narodov

Sreda, 3. 7. 2019, 22.35

4 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Slovenije : Čile

Še vedno ne vedo, kako dobro so pripravljeni #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Slovenija Čile | Čile je bil preslab tekmec, da bi lahko verodostojno ocenili pripravljenost Slovenije. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Čile je bil preslab tekmec, da bi lahko verodostojno ocenili pripravljenost Slovenije.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je uspešno začela challenger cup, kvalifikacije za uvrstitev v ligo narodov. Na svoji prvi tekmi turnirja v Ljubljani je s 3:0 (15, 15, 19) premagala Čile.

Slovenija odbojka
Sportal Slovenci po opozorilu zmleli še Turke

Slovenci so do zmage prišli brez kakršnih koli težav. Pokazalo se je, da so vsaj za razred boljši od južnoameriške reprezentance, ki je imela veliko težav s slovenskim blokom.

Gostitelji turnirja so tudi dobro servirali, dosegli so osem asov, bili zanesljivi v napadu, z atraktivnimi potezami so nekajkrat poskrbeli tudi za gledalce. Je pa res, da je Čile preslab tekmec, da bi se lahko konkretno ocenila trenutna vrednost slovenske ekipe.

Bolj jasen pokazatelj bo petkova druga tekma, na kateri se bo Slovenija pomerila s Turčijo, ki naj bi bila na papirju najnevarnejši tekmec za prvo mesto na turnirju.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Čilom (fotograf: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 13

Da Slovenija, pri kateri je na mestu podajalca začel Gregor Ropret, na liberu pa sta se izmenjavala Jani Kovačič in Urban Toman, ne bo imela težkega dela, je napovedal že sam začetek. Odlični servisi korektorja Tončka Šterna, ki je v začetni postavi dobil prednost pred Mitjo Gasparinijem, in Klemna Čebulja, ter blok, s katerim je točke nabiral Kozamernik, so poskrbeli, da so domači hitro povedli z 11:3. Gosti so nato vzpostavili ravnotežje, a zaostanka jim ni uspelo znižati. Prednost se je do konca vrtela okoli osmih točk, ob koncu niza jo je Kozamernik povečal na devet, isti igralec pa je nato tudi izkoristil že prvo zaključno žogo.

Slovenija Čile odbojka | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V drugem nizu so gosti držali priključek do izida 8:7. Nato pa je Slovenija prišla do sedmih zaporednih točk, veliko tudi po zaslugi dobrih servisov Alena Pajenka. Čile je še znižal zaostanek na -6, toda z dvema asoma Ropreta je Slovenija spet pobegnila. V zaključku niza je priložnost za igro dobil tudi Sašo Štalekar, ki je zamenjal Kozamernika.

Še dlje so bili Čilenci v igri v tretjem nizu, v katerem je domačim nekoliko popustila zbranost. Do 15. točke sta bili ekipi izenačeni, nato pa je bila ena serija zaporednih točk, osvojili so jih šest, dovolj, da so si tudi v tem nizu že pred končnico zagotovili zmago.

Pri Slovencih v igro nista vstopila le poškodovani Žiga Štern in Alen Šket.

Kaj so povedali po tekmi?

Selektor Slovencev je bil po zmagi zadovoljen, a je hkrati opozoril na nujen dvig ravni igre na vseh položajih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor Slovencev je bil po zmagi zadovoljen, a je hkrati opozoril na nujen dvig ravni igre na vseh položajih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Alberto Giuliani, selektor Slovenije: Dober začetek, saj je za uvod vedno težko igrati sproščeno. Na prvi tekmi turnirja smo denimo videli veliko napak. A bili smo kar zbrani, skušal pa sem dati priložnost vsem, saj nismo vajeni tekem. Videlo se je, da smo v igri hitro napredovali, da so se igralci dobro ujeli in s tem sem zadovoljen. Seveda pa moramo izboljšati igro na vseh položajih in pri vseh igralcih, saj je to šele začetek.

Tonček Štern, reprezentant Slovenije: Resda smo dobili tekmo, začeli turnir s tremi točkami, vendar tekmec vendarle ni bil na naši ravni. Moramo pa še veliko stvari v igri izboljšati, kar danes sicer ni bilo potrebno, a proti Turčiji bomo že morali biti boljši.

Jani Kovačič, reprezentant Slovenije: Nismo pričakovali tako gladke zmage, saj Čila nismo poznali in nismo vedeli, kako močni so. Vemo, da so na zadnjem tekmovanju v Ameriki izgubili samo eno tekmo. Doslej smo sploh prvič igrali z njimi in nismo vedeli, kakšni so. Se je pa danes pokazalo, da so mogoče dva nivoja slabši kot mi, ampak vseeno ne smemo gledati na to. Imamo še Turčijo in potem upam, da zmagamo še polfinale in pridemo v finale.

Daniel Nejamkin, selektor Čila: Igrali smo proti ekipi, ki je bila v vseh elementih igre boljša. Slovenija je pač superiorna, nimam kaj dodati. Na tem turnirju smo najmanj izkušena ekipa, tu se predvsem učimo, na mednarodni ravni imamo najmanj težkih tekem in upam, da nam bodo izkušnje prišle prav kasneje.

 

Slovenija : Čile 3:0 (15, 15, 19)

Dvorana Stožice, gledalcev 1000, sodnika: Firouzi (Iran), Twardowski (Poljska).

Slovenija: T. Štern 10, Pajenk 7, Kozamernik 6, Šket, Gasparini, Vinčić, Štalekar 3, Ž. Štern, Kovačič, Toman, Videčnik, Ropret 2, Urnaut 12, Čebulj 8.

Čile: Guerra 5, Ibarra, Araya 3, T. Parraguirre 2, M. Parraguirre, Albornoz, Mardones, V. Parraguirre 13, Lavin, Bonačić 6, Villarreal, Castillo, Gago, Banda.

Ne spreglejte