Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2016,
19.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

svetovna liga slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Andrea Giani

Petek, 24. 6. 2016, 19.11

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija Katar

Še drugič v enem tednu padel Katar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija Katar odbojka | Foto FIVB

Foto: FIVB

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v četrti tekmi svetovne lige in prvi na drugem turnirju tretje kakovostne skupine v Solunu še drugič v enem tednu premagala Katar. Potem ko je bilo v Ljubljani na prvi tekmi 3:1, je bila tokrat še bolj zanesljiva, zmagala je s 3:0 (21, 18, 20).

Selektor slovenske ekipe Andrea Giani se je po 22 letih in zmagoslavju z italijansko reprezentanco v finalu svetovnega prvenstva spet vrnil v dvorano, ki nosi ime legendarnega grškega košarkarja Nikosa Galisa, tudi tokrat jo je zapustil dobre volje. Njegovi izbranci, sicer izraziti favoriti, so namreč proti zelo solidnim Katarcem, prav tako debitantom v ligi, pokazali pravi pristop in zabeležili še četrto zmago v ligi.

Gianijevi izbranci so sicer potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem, ko pa so ga, jih tekmec ni mogel več zaustaviti. Bili so potrpežljivi, z zanesljivim sprejemom in solidnim napadom so nadzorovali potek srečanja, ko pa se je v tretjem nizu razigral še blok, napad pa je bil še naprej zanesljiv, je vsem v dvorani postalo jasno, da presenečenja ne bo.

Štiri tekme, štiri zmage. | Foto: FIVB Štiri tekme, štiri zmage. Foto: FIVB

Slovenci tekme niso najbolje začeli. Kljub odličnemu sprejemu jim v napadu ni steklo, napake so se vrstile, tako da so Katarci po napaki Klemna Čebulja povedli z 12:8. Toda panike v slovenski ekipi ni bilo, strnila je vrste, s trdno obrambo pa tekmece prisila v napake. Tako je bila že ob drugem tehničnem odmoru v prednosti, pred končnico pa je že vodila z 22:18. Toda tekmeci so se z nekaj sreče dosegli tri zaporedne točke, poskrbeli za nekaj negotovosti, toda Slovenci so znali odgovoriti, točki Mitje Gasparinija, Alena Pajenka in napaka tekmecev ob mreži so jim zagotovile vodstvo z 1:0.

Tudi začetek drugega niza je bil izenačen, za prvo vodstvo Slovencev z dvema točkama razlike (9:7) je poskrbel Čebulj. Isti igralec je z blokom preprečil, da Katar ni izenačil na 10:10, nato pa je isto ponovil nekaj minut pozneje, ko so imeli tekmeci priložnost, da izenačijo na 15:15. Ko je Gasparini dosegel as - nasploh prvega na tekmi, je Slovenija vodila z 18:14, ko je isto uspelo še Tinetu Urnautu, je bilo jasno, da bo Slovenija vodila z 2:0.

Urnaut je bil z 12 točkami med najučinkovitejšimi v slovenski vrsti. | Foto: FIVB Urnaut je bil z 12 točkami med najučinkovitejšimi v slovenski vrsti. Foto: FIVB

V Ljubljani je bil za Slovence kritičen tretji niz, toda Gasparini je z asom ekspresno napovedal, da tokrat ne bo tako. Katarci so se v njem upirali le kratek čas, po seriji slovenskih blokov so hitro zaostali (6:11). Predati se sicer niso hoteli, približali so se na dve točki zaostanka, več pa jim zanesljivi evropski podprvaki niso dopustili.

V soboto se bodo Slovenci merili s Portorikom, zmaga pa bi jih povsem približala nastopu na zaključnem turnirju, ki bo konec naslednjega tedna v Frankfurtu. Zadnja tekma proti Grčiji bi tako najbrž odločala le o prvem mestu po predtekmovanju.

Slovenija : Katar 3:0 (21, 18, 20)

Dvorana Nikosa Galisa, gledalcev 200, sodnika: Greider (Švica), Cheng (Tajvan).

Slovenija: T. Štern, Pajenk 6, Šket, Gasparini 13, Hribar, Vinčić 2, Štalekar, Koncilja 5, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 12, Čebulj 12, Purič.

Katar: Georgiev, Mi. Stevanović 1, Renan, Chigbo 2, Đukić 6, Ma. Stevanović, Ali, Dahi Waleed 9, Wadidie 3, Ivović 7, Ibrahim 4, Abunabot, Faye 3, Abdulrahman.

Ne spreglejte