Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 5. 2020,
14.08

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Mitja Pleško ACH Volley Rok Satler

Četrtek, 14. 5. 2020, 14.08

3 leta, 11 mesecev

Rok Satler

Legenda slovenske odbojke pomahala v slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Rok Satler | Rok Satler ostaja zvest oranžnemu taboru tudi v prihodnje. | Foto Vid Ponikvar

Rok Satler ostaja zvest oranžnemu taboru tudi v prihodnje.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Rok Satler je sklenil bogato igralsko kariero. "Lepo je bilo," odgovarja na vprašanje, kako bi opisal svojo kariero. Sklenil jo je v dresu ACH Volleyja, kjer bo 41-letni Ljubljančan ostal tudi v prihodnje, saj se bo posvetil vlogi pomočnika glavnega trenerja oranžnih zmajev.

ACH Volley
Sportal Predsednik ACH Volleyja: Ostali bomo na vrhu

Kariero je začel na Brezovici, jo nadaljeval na Bledu, se kasneje preselil v nemški Friedrichshafen, nato pa se vrnil v domovino in oblekel oranžni dres. Igralska pot ga je ponesla še k Salonitu in avstrijski Zadrugi AICH/Dob, pred petimi leti pa je znova prišel k slovenskim prvakom, kjer je želel kariero tudi skleniti.

Ko ga je poklical Pleško, se je hitro odločil

Pred leti je branil tudi barve slovenske reprezentance. | Foto: Sportida Pred leti je branil tudi barve slovenske reprezentance. Foto: Sportida Sicer ne na takšen način, pričakoval je, da bo kot kapetan še zadnjič dvignil pokal za državno prvenstvo, a mu je načrte prekrižala pandemija koronavirusa. "Moram pa reči, da sem že zadnjo tekmo, ko smo igrali proti Krki, čutil, da je to to, kar se tiče letošnje sezone. Zelo sem vesel, da sem na tej tekmi igral," je o svojem zadnjem nastopu v karieri pred dvema mesecema, ko se je sezona nato tudi končala, dejal Rok Satler.

Vedel je, da želi ostati v odbojki, prenašati znanje in izkušnje na mlajše odbojkarje, zato ni zavrnil možnosti, ki se mu je ponudila. "Glede na to, da se je mesto pomočnika trenerja sprostilo, in ko me je poklical Pleško in mi predstavil to vlogo, sem se dokaj hitro odločil. Tudi sam sem želel začeti v trenerskih vodah in mislim, da je to lepa in prava smer, da se začne na tak način," je komentiral odločitev o novem položaju v klubu.

Spremembe pri ACH Volleyju

Tako je v začetku letošnjega leta prejel pokal iz rok predsednika OZS Metoda Ropreta za zmago v pokalnem tekmovanju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Tako je v začetku letošnjega leta prejel pokal iz rok predsednika OZS Metoda Ropreta za zmago v pokalnem tekmovanju. Foto: Žiga Zupan/Sportida Na drugi strani nekateri slovenski odbojkarji svojo kariero šele začenjajo. Klub, ki bo tudi v prihodnji sezoni del elitne lige prvakov, gleda v prihodnost dolgoročno. Potencial so prepoznali pri štirih nadobudnih mladih igralcih, ki so nase opozorili v preteklih sezonah.

Kader slovenskih prvakov bosta tako dopolnila sprejemalec Črt Bošnjak in podajalec Gregor Pernuš iz kranjskega Triglava, iz Črnuč pa na drugo stran Ljubljane prihajata bloker Filip Rutar in korektor Martin Valenčič.

Ne spreglejte