Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 12. 2023,
16.15

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Odbojkarska liga prvakov Tours VB ACH Volley

Torek, 12. 12. 2023, 16.15

4 mesece, 2 tedna

ach volley v sredo ob 18. uri gosti francoskega prvaka tours vb

Pričakujejo nov spektakel in napadajo prvo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
ACH Volley : Rzeszow | Odbojkarji ACH Volley bodo v sredo gostili francoskega prvaka Tours VB, proti kateremu odkrito napadajo zmago. Ljubljančani so zdaj pri dveh porazih, tekmec pa ima na računu zmago in poraz. | Foto www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volley bodo v sredo gostili francoskega prvaka Tours VB, proti kateremu odkrito napadajo zmago. Ljubljančani so zdaj pri dveh porazih, tekmec pa ima na računu zmago in poraz.

Foto: www.alesfevzer.com

Pred odbojkarji ACH Volley je tretja tekma lige prvakov, v Tivoliju bo v sredo ob 18. uri gostoval francoski Tours VB. Gre za ekipo, proti kateri Ljubljančanom pripisujejo največ možnosti za zmago v močni skupini. Slovenski prvaki so sicer izgubili obe dozdajšnji srečanji, francoski pa nekoliko presenetljivo premagali poljsko Asseco Resovio. V taboru domačih pričakujejo nov spektakel – srečanje proti Resovii si je v Tivoliju ogledalo okoli štiri tisoč gledalcev – in odkrito napadajo prvo zmago.

ACH Volley : Rzeszow
Sportal Brez presenečenja ACH Volleyja v polnem Tivoliju proti favoriziranim Poljakom

Aktualni državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volley Ljubljana, so novo sezono lige prvakov odprli s porazoma z 1:3 proti vodilni ekipi italijanskega prvenstva Trentino Itas in z 0:3 proti poljskemu Asseco Resovia. Tretji tekmec v skupini, francoski Tours VB, jim bi bil lahko kakovostno bolj po godu, a še zdaleč ne bo lahko. Francozi so na uvodnem srečanju v gosteh presenetili poljski kolektiv, za katerega igra tudi slovenski sprejemalec Klemen Čebulj.

Ljubljančani so v dosedanjem delu sezone v domačem prvenstvu zabeležili enajst zmag in en poraz. Odbojkarji Toursa v francoskem prvenstvu ne blestijo, na 11 tekmah so petkrat zmagali in šestkrat izgubili, kar trenutno zadošča za osmo mesto domačega prvenstva.

Nujna zmaga v boju za evropsko pomlad

ACH Volley je do začetka evropske sezone uspel skoraj v celoti sanirati poškodbe, ki so jih pestile na začetku, po seriji dobrih predstav v domačem prvenstvu pa bodo, tudi na krilih navijačev, odkrito napadali prvo zmago v skupini B, ki bi bila za morebitno evropsko pomlad nujna.

"Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in energijo v sredo zabeležimo prvo zmago v letošnji ligi prvakov," pravi Radovan Gačič. | Foto: www.alesfevzer.com "Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in energijo v sredo zabeležimo prvo zmago v letošnji ligi prvakov," pravi Radovan Gačič. Foto: www.alesfevzer.com

Gačič prepričan, da s pravim pristopom Tours lahko pade 

"V polnem Tivoliju pričakujemo francoske prvake, ki so letos že dokazali, da gre za izjemno kakovostno moštvo, predvsem z zmago na težkem gostovanju na Poljskem. Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in energijo v sredo zabeležimo prvo zmago v letošnji ligi prvakov. Pritiskati bomo morali s servisom in biti pravi v blok obrambi. Upam na pozitiven rezultat," je pred srečanjem s tekmecem, čigar glavni napadalni orožji sta Brazilec Aboubacar Neto in estonski reprezentant Märt Tammearu, optimističen glavni trener ACH Volley Radovan Gačič.

"Mislim, da smo v dobri formi in da je napočil čas za prvo zmago v letošnji ligi prvakov." | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Mislim, da smo v dobri formi in da je napočil čas za prvo zmago v letošnji ligi prvakov." Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Šket: Smo v dobri formi

"Nova tekma lige prvakov bo na domačih tleh v Hali Tivoli, kjer ponovno pričakujemo odlično vzdušje in pravi odbojkarski spektakel. Za uspeh proti francoski ekipi bomo morali igrati našo najboljšo igro. Mislim, da smo v dobri formi in da je napočil čas za prvo zmago v letošnji ligi prvakov," pa je misli v klubski mikrofon strnil Alen Šket.

Srečanje med slovenskimi in francoskimi prvaki se bo v Tivoliju začelo v sredo ob 18. uri.

Ach Volley
Sportal Brez presenečenja: derbi kroga ACH Volleyju, suveren tudi Calcit
Ne spreglejte