Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 12. 2023,
21.13

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Panvita Pomgrad ACH Volley OK Merkur Maribor Alpacem Kanal Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 9. 12. 2023, 21.13

4 mesece, 2 tedna

1. DOL za moške, 12. krog

Brez presenečenja: derbi kroga ACH Volleyju, suveren tudi Calcit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Ach Volley | ACH Volley je s 3:0 premagal Mariborčane. | Foto Aleš Oblak

ACH Volley je s 3:0 premagal Mariborčane.

Foto: Aleš Oblak

Dvanajsti krog državnega prvenstva za odbojkarje se je začel s petkovim derbijem med branilcem naslova, ACH Volleyjem in tretjimi Mariborčani, ki so še dan prej igrali srednjeevropsko prvenstvo. S 3:0 (19, 19, 20) so zmagali gostitelji. Odbojkarji Calcit Volley so gladko s 3:0 v nizih v soboto ugnali Panvito Pomgrad in zadržali prvo mesto, Fužinar je s 3:0 odpravil Krko, Alpacem Kanal, ki je na zadnjih dveh tekmah prišel do prvih dveh zmag, pa je moral tokrat z 1:3 priznati premoč Triglavanom.

Calcit Volley
Sportal Kamničani in Mariborčani tudi po drugem turnirju stoodstotni

Kamničani so se niz in pol mučili s Prekmurci. Ti so v prvem nizu vodili tudi s 17:12 ter 19:15, a so se varovanci Mladena Kašića v končnici vrnili, ubranili dve priložnosti za vodstvo tekmecev ter na koncu niz dobili z 31:29.

V drugem je bilo izenačeno do 10:10, nato pa je domača zasedba le začela nabirati prednost in zanesljivo povišala vodstvo na 2:0. Tudi tretji niz se je odvijal podobno kot prvi, gosti so vodili s 13:8, nato pa je delni izid 7:0 domačih postavil stvari na svoje mesto in Calcitu zagotovil 11. zmago v sezoni. Pri domačih je Tomislav Mitrašinović dosegel 18 točk, od tega tri bloke, pri gostih, ki so padli na šesto mesto lestvice, pa je 18 točk dosegel tudi Nenad Šormaz (2 asa).

Kamničani imajo 34 točk. | Foto: Klemen Brumec Kamničani imajo 34 točk. Foto: Klemen Brumec

Zanesljiv tudi ACH

Že v petek je ACH Volley s 3:0 v nizih premagal Merkur Maribor in začasno skočil na vrh prvenstvene lestvice s 33 točkami. Kamničani so jih po današnji zmagi ujeli in imajo 34 točk, tretji je po zaslugi boljšega razmerja med osvojenimi in izgubljenimi nizi še naprej Merkur Maribor.

Varovanci Radovana Gačiča v petek niso dopustili presenečenja, saj so ves čas uspešno nadzorovali stanje na igrišču in rezultat, v tretjem nizu je bil izid izenačen le na 14. točki, nato pa so spet pobegnili tekmecem. V ljubljanskem dresu se je z 28 točkami najbolj izkazal kapetan Nikola Gjorgiev, pri gostih pa je bil s 16 najbolj razpoložen Connor McConnell.

Polovični izkupiček šestih zmag in šestih porazov ima poleg Maribora po uspehu s 3:1 v nizih proti Alpacemu Kanalu tudi četrtouvrščena Hiša na kolesih Triglav. Peto zmago v sezoni pa je za skok na peto mesto lestvice dosegel tudi ravenski Fužinar. Korošci so bili v gosteh s 3:0 boljši od zadnjeuvrščene Krke. 

1. DOL, moški, 12. krog

Petek, 8. december

Sobota, 9. december

Lestvica:

slovenska odbojkarska reprezentanca : ZDA, olimpijske kvalifikacije, Nik Mujanović
Sportal OZS v zadevi Mujanović na strani Calcita
Calcit Volley
Sportal Kamničanke s Poljske z novim porazom
 
Ne spreglejte