Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2018,
20.30

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

2

Natisni članek

GEN-I Volley OK Formula Formis pokal challenge

Četrtek, 8. 11. 2018, 20.30

5 let, 5 mesecev

Pokal Challenge, ženske, kvalifikacije, 2. krog (prve tekme)

Na Slovaškem se je zabliskalo: GEN-I Volley do zanesljive zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

2

GEN-I Volley | Novogoričanke so zmagovito odprle tudi evropsko pot. | Foto Tine Strosar

Novogoričanke so zmagovito odprle tudi evropsko pot.

Foto: Tine Strosar

Potem ko so se odbojkarice OK Formula Formis zmage razveselile nad madžarsko Vasas Obudo iz Budimpešte, je zmagovito evropsko pot v pokalu Challenge začel tudi GEN-I Volley, ki je sredi Bratislave s 3:0 v nizih odpihnil domači Strabag.

Novogoričanke so po zmagi na Slovaškem v odličnem položaju, čez teden dni po treba napredovanje le še potrditi. GEN-I Volley je imel proti ekipi, ki je v tej sezoni v ligi MEVZA že premagal Calcit Volley, težave le v prvem nizu, ko so Slovakinje že vodile s 24:21, a se Primorke niso dale in po fantastičnem preobratu dobile prvi niz. V preostalih dveh so imele že od samega začetka vse pod kontrolo in na koncu v uri in 12 minutah prišle do gladke zmage. Blestele so v bloku, s tem elementom so dosegle kar 16 točk.

V ekipi igri izrazite ''strelke'' ni bilo. Lana Ščuka je zbrala 13 točk, Nuša Ferlinc 11, Mirta Velikonja Grbac in kapetanka Tina Lipicer Samec pa 10. Pri domačih je največ točk dosegla Nataša Sevarika (18).

Formiske boljše od Madžark

Formiske za napredovanje potrebujejo le še dva niza. | Foto: CEV Formiske za napredovanje potrebujejo le še dva niza. Foto: CEV Slovenska ekipa je v sredo izvrstno opravila prvo evropsko domačo nalogo. Madžarska ekipa, sestavljena iz igralk iz sedmih držav (Madžarska, Grčija, Hrvaška, Slovaška, Brazilija, Portugalska, Azerbajdžan) in še dveh naturaliziranih Madžark, ki je skupaj z najboljšima slovenskima ekipama Novo KBM Branikom in Calcitom Volleyjem še lani igrala srednjeevropsko ligo, je na Štajerskem doživela poraz.

Gostiteljice so prikazale dobro predstavo, edini spodrsljaj so si privoščile v drugem nizu. V prvem in tretjem nizu so igro v svoj prid odločile po zaostanku v prvi polovici in preobratu v drugi, v zadnjem nizu pa so bile še bolj zanesljive in bile večino časa v ospredju.

Pri domačih sta bili najbolj razpoloženi Danijela Džaković z 18 in Ana Marija Vovk s 16 točkami, pri gostjah je bil z 12 točkami najboljša Nuria Lopes Da Silva.

Ne spreglejte