Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2018,
21.25

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Calcit Volley Liga MEVZA

Sreda, 31. 10. 2018, 21.25

5 let, 5 mesecev

Liga MEVZA, ženske, 1. in 5. krog

Razočaranje: Kamničanke in Mariborčanke le do niza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Olivera Kostić | Kamničanke skorajda nimajo več možnosti za uvrstitev na zaključni turnir. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke skorajda nimajo več možnosti za uvrstitev na zaključni turnir.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkaricam Calcita Volleyja in Novi KBM Braniku v srednjeevropski ligi ne gre vse po načrtih. Kamničanke so torek gladko izgubile v Bratislavi, Mariborčanke pa v sredo v Zagrebu. To je bil za slovenske prvakinje, ki spet niso mogle računati na pomoč svoje najboljše Ize Mlakar, prvi poraz v novi sezoni.

Kamniške odbojkarice so po dveh uvodnih porazih v srednjeevropski ligi, ko so obakrat povedle z 1:0 v nizih, nato pa izgubile z 1:3, na gostovanju v Bratislavi nujno potrebovale zmago, če so še želele ostati v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Vendar je ostalo zgolj pri željah, saj so še v tretje izgubile z 1:3, vprašanje pa je, kako bi se tekma končala, če madžarska sodnica Agnes Batkai-Katona v končnici četrtega niza ne bi naredila dveh velikih napak v škodo kamniške ekipe.

Kamničanke, ki so igrale brez Elene Vukić, pa so si za poraz vendarle krive tudi same. V četrtem nizu so po treh zaporednih asih Eve Pogačar že vodile z 12:6, a dovolile, da jih Slovakinje ekspresno ujamejo. Tudi v nadaljevanju so storile nekaj nepotrebnih napak, klub temu pa prišle do treh zaključnih žog, ki jih niso izkoristile.

Nemočne tudi bankirke

Slovenske prvakinje so proti ekipi, ki je v prvem krogu premagala tudi Calcit, razočarale. Z izjemo drugega niza so bile ves čas v podrejenem položaju, lahko bi se reklo, da so jih Hrvatice v treh nizih povsem nadigrale. Glavni razlog je bil blok, gostiteljice so dosegle kar 19 blok točk, Mariborčanke le tri. Posledično so imeli domače boljši napad, v mariborskem se je še kako poznala odsotnost Ize Mlakar. Zagrebčanke so dosegle tudi deset asov, gostje tudi pri sprejemu niso blestele.

Da se Štajerkam ne obeta nič dobrega, je pokazal že začetek. Po izidu 5:3 so gostiteljice dosegle devet zaporednih točk, nato vodile tudi 20:7, takrat je bilo dokončno jasno, da bodo z 1:0 povedle Zagrebčanke.

Drugi niz je vendarle postregel z nekaj optimizma, predvsem zaradi dejstva, da so Mariborčanke uspešno prebijale domači blok, pri tem je imela največ uspeha Anita Sobočan. A nato se je varovankam Sama Miklavca spet ustavilo. V tretjem nizu so po zaostanku 12:19 prišle do treh točk zaostanka, toda končnico odigrale slabo, tako kot tudi četrti niz, v katerem so doživele pravo katastrofo.

Preberite še:

Olivera Kostić
Sportal Kamničanke izgubile tudi v Zagrebu
Olivera Kostić
Sportal Prva ekipa Kamnika premočna na mlajše vrstnice
Ne spreglejte