Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 10. 2018,
22.07

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Calcit Volley Nova KBM Branik Liga MEVZA

Sreda, 10. 10. 2018, 22.07

5 let, 6 mesecev

Liga Mevza, 2. dan

Kamničanke izgubile tudi v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Olivera Kostić | Kamničanke so evropsko sezono odprle s porazom. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Kamničanke so evropsko sezono odprle s porazom.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V sredo so bile na sporedu nove tekme v ligi MEVZA za dekleta. V 3. krogu so Kamničanke gostovale v Zagrebu in izgubile, Nova KBM Branik počiva.

Zagrebčanke so pred dvobojem s Kamničankami izgubile obe tekmi, v katerih so gostovale v Bratislavi - boljši od njih sta bili ekipi Slavije in Strabaga -, Slovakinje (Strabag) pa so bile usodne tudi za odbojkarice Calcita Volleyja pred tednom dni.

Za nameček so slovenske podprvakinje na tej tekmi ostale še brez Katje Mihevc, za katero je letošnja sezona bolj ali manj končana. Zato pa je trener Gregor Rozman na gostovanju v Zagrebu lahko računal na Eleno Vukić in Anjo Zorman, ki sta bili pred tednom dni bolni.

V izenačenem prvem nizu, v katerem so predvsem domačinke imele težave na sprejemu, so slovenske predstavnice po asu Polone Marušič povedle z 21:19, po seriji napak na obeh straneh pa so se vodstva z 1:0 v nizih veselile odbojkarice Calcita.

Tudi v drugem nizu so gostujoče odbojkarice povedle z 2:0, obe točki je dosegla Manja Jerala, vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo. Po bloku Lare Štimac je bilo že 23:14 za Mladost, a ji to še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja tekme, kajti s šestimi zaporednimi točkami so se jim Kamničanke približale le še tri točke zaostanka (20:23), to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo.

V tretjem nizu so Zagrebčanke povedle s 4:1, nato pa ob boljši igri v napadu vztrajno večale svojo prednost. Niz je bil praktično odločen po še enem uspešnem napadu Vrbančeve, ko je bilo na semaforju že 18:10 za domačo ekipo.

Tudi v četrtem nizu so imele kamniške odbojkarice težave predvsem v napadu, čeprav so bile na sprejemu celo boljše od domače ekipe, prav tako v bloku in na servisu. Toda vse to ni bilo dovolj. Tako kot v drugem in tretjem nizu so se Kamničanke sicer približale na tri točke, nazadnje pri 20:23, spet pa je bila odlična Valentina Vrbanc tista, ki ni dovolila preobrata.

Ne spreglejte