Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
2. 7. 2017,
21.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,45

4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Metod Ropret svetovna liga OZS FIVB

Nedelja, 2. 7. 2017, 21.30

6 let, 7 mesecev

Novi dokazi, da bo Slovenija potegnila kratko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,45

4

Slovenija odbojka | Foto FIVB

Foto: FIVB

Že pred tedni smo pisali o tem, da Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) za prihodnjo sezono svetovne lige spreminja igralni format, v katerem ne bo več treh kakovostnih razredov, pač pa le eden s 16 izbranimi reprezentancami. Čeprav pri Slovenski odbojkarski zvezi (OZS) ostajajo mirni, so v javnost prišli novi dokazi, da informacije izpred tednov držijo in da bo Slovenija kljub zmagi v drugi kakovostni skupini potegnila kratko.


Bolgarska odbojkarska zveza že na dolgo in široko razpreda, da govorice o spremembi igralnega formata za svetovno ligo 2018 niso izmišljena zgodba, pač pa dejstvo, ki naj bi ga FIVB potrdila po zaključnem turnirju šesterice elitne skupine v Braziliji.

Bolgari so na uradni strani potrdili, da je ena tistih udeleženk, ki so dobile povabilo FIVB za eno sezono. To velja še za Avstralijo, Kanado in Južno Korejo, elitno dvanajsterico, ki bo imela ne glede na rezultate zagotovljeno mesto v svetovni ligi do leta 2024, pa sestavljajo Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Poljska, Japonska, Rusija ter tudi Italija, ki bi morala po tej sezoni izpasti v drugi kakovostni razred, in - kar je še bolj nesmiselno - Nemčija, ki je v tej sezoni obstala v tretjem kakovostnem razredu.

Bo Slovenija v prihodnji sezoni igrala med elito?

  • Da.
    72,47 %
    987 glasov
  • Ne.
    27,53 %
    375 glasov
Oddanih 1362 glasov

Spored, kot vse kaže, že znan

Bolgari so šli tako daleč, da so z javnostjo delili tudi spored tekmovanja za prihodnjo sezono.

Skupinski del bo predvidoma potekal od 25. maja do 24 junija. Zaključni turnir bo tako kot v tej sezoni od 4. do 8. julija. | Foto: volleyball.bg Skupinski del bo predvidoma potekal od 25. maja do 24 junija. Zaključni turnir bo tako kot v tej sezoni od 4. do 8. julija. Foto: volleyball.bg

Slovenija čaka na odgovore

Predsednik OZS Metod Ropret nam je po zmagi Slovenije v Avstraliji potrdil, da so na FIVB že naslovili pismo, v katerem zahtevajo obrazložitev vseh govoric. Več naj bi bilo znano, vsaj tako je še pred dnevi trdil Ropret, po koncu zaključnega turnirja elitnega razreda v Braziliji.

"Če bo to pravilo res obveljalo, mi ni niti malo jasno, kako bodo to spremembo vodilni možje razložili nam in drugim. Glede na to, da svetovna liga šteje tudi za točke na svetovni lestvici, to ne bi imelo več nobene povezave z realnostjo in 'fair playem'. Počakajmo na kakšen uraden odgovor," je pred dnevi miril strasti predsednik OZS.

Upajmo, da se ne moti in da stvari še niso zakoličene.

Ne spreglejte