SiolNET. Sportal Odbojka
8,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi dokazi, da bo Slovenija potegnila kratko

8,45

termometer

 | Foto: FIVB
Foto: FIVB

Že pred tedni smo pisali o tem, da Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) za prihodnjo sezono svetovne lige spreminja igralni format, v katerem ne bo več treh kakovostnih razredov, pač pa le eden s 16 izbranimi reprezentancami. Čeprav pri Slovenski odbojkarski zvezi (OZS) ostajajo mirni, so v javnost prišli novi dokazi, da informacije izpred tednov držijo in da bo Slovenija kljub zmagi v drugi kakovostni skupini potegnila kratko.


Bolgarska odbojkarska zveza že na dolgo in široko razpreda, da govorice o spremembi igralnega formata za svetovno ligo 2018 niso izmišljena zgodba, pač pa dejstvo, ki naj bi ga FIVB potrdila po zaključnem turnirju šesterice elitne skupine v Braziliji.

Bolgari so na uradni strani potrdili, da je ena tistih udeleženk, ki so dobile povabilo FIVB za eno sezono. To velja še za Avstralijo, Kanado in Južno Korejo, elitno dvanajsterico, ki bo imela ne glede na rezultate zagotovljeno mesto v svetovni ligi do leta 2024, pa sestavljajo Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Poljska, Japonska, Rusija ter tudi Italija, ki bi morala po tej sezoni izpasti v drugi kakovostni razred, in - kar je še bolj nesmiselno - Nemčija, ki je v tej sezoni obstala v tretjem kakovostnem razredu.

Bo Slovenija v prihodnji sezoni igrala med elito?

  • Da. 986 glasov
    72,45%
  • Ne. 375 glasov
    27,55%
Oddanih 1361 glasov

Spored, kot vse kaže, že znan

Bolgari so šli tako daleč, da so z javnostjo delili tudi spored tekmovanja za prihodnjo sezono.

Skupinski del bo predvidoma potekal od 25. maja do 24 junija. Zaključni turnir bo tako kot v tej sezoni od 4. do 8. julija. | Foto: volleyball.bg Skupinski del bo predvidoma potekal od 25. maja do 24 junija. Zaključni turnir bo tako kot v tej sezoni od 4. do 8. julija. Foto: volleyball.bg

Slovenija čaka na odgovore

Predsednik OZS Metod Ropret nam je po zmagi Slovenije v Avstraliji potrdil, da so na FIVB že naslovili pismo, v katerem zahtevajo obrazložitev vseh govoric. Več naj bi bilo znano, vsaj tako je še pred dnevi trdil Ropret, po koncu zaključnega turnirja elitnega razreda v Braziliji.

"Če bo to pravilo res obveljalo, mi ni niti malo jasno, kako bodo to spremembo vodilni možje razložili nam in drugim. Glede na to, da svetovna liga šteje tudi za točke na svetovni lestvici, to ne bi imelo več nobene povezave z realnostjo in 'fair playem'. Počakajmo na kakšen uraden odgovor," je pred dnevi miril strasti predsednik OZS.

Upajmo, da se ne moti in da stvari še niso zakoličene.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 192
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin