SiolNET. Sportal Odbojka
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger
vrnitev v reprezentanco

Na pomoč prihaja izkušena Monika Potokar

0,78

termometer

Monika Potokar
Monika Potokar se po nekaj letih vrača v slovensko člansko izbrano vrsto. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenski ženski odbojkarski izbrani vrsti se je na pripravah za EuroVolley 2019 v Kranjski Gori priključila izkušena Monika Potokar. Kakšno vlogo bo opravljala oziroma kakšne načrte ima z njo slovenski selektor Alessandro Chiappini, se še ne ve, saj so novico o njenem prihodu na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) z enim stavkom objavili le na družabnih omrežjih. 

Potem ko je italijanski strokovnjak na slovenski klopi ob zboru pred vrhuncem letošnje reprezentančne sezone naletel na presenečenje in dobil košarici sprejemalk Pie Blažič in Anite Sobočan, uradna razlaga je, da sta se vpoklicu odpovedali zaradi osebnih razlogov, se je Chiappini na pomoč zatekel k izkušnjam. 

Pripravam se je priključila izkušena Monika Potokar, ki je očitno že pozabila, da je bil ravno Chiappini tisti, ki je njo in še številne druge starejše reprezentantke leta 2017 brez opozoril in pogovora zamenjal z mlajšimi. Po dogovoru z OZS je takrat začel projekt SP do 23 let v Stožicah, ki so ga mlade Slovenke končale na vrhunskem drugem mestu. 

Da v članski konkurenci vsega ni mogoče postoriti le z mladostjo, je selektor nakazal že z večkratnim vpoklicem Sare Hutinski, po odpovedi Sobočanove in Blažičeve pa je prvič na priprave povabil še Potokarjevo. Kakšno vlogo bo imela 31-letna Grosupeljčanka, še ni jasno, a dejstvo je, da ima Potokarjeva še veliko pokazati. S svojo pozitivno energijo, znanjem in izkušnjami je dobrodošla v vsaki sredini.

Seznam slovenski reprezentantk:

Podajalke: Eva Mori, Sara Najdič, Eva Pogačar;
Sprejemalke: Lana Ščuka, Ana Marija Vovk, Eva Zatkovič, Žana Zdovc Sporer, Monika Potokar;
Korektorici: Iza Mlakar, Darja Eržen;
Srednje blokerke: Saša Planinšec, Tina Grudina, Ela Pintar, Manja Jerala;
Prosti igralki: Leja Janežič, Veronika Mikl

Preberite še:

Alessandro Chiappini Sportal Slovenke v Kranjski Gori začele projekt EuroVolley Monika Potokar Sportal Po krajši poljski misiji spet v Grčiji Slovenija Italija odbojka Sportal Prišli do izenačenja, nato pa mrk: veliko bo treba še popraviti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin