Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2019,
23.53

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

GEN-I Volley Nova KBM Branik Calcit Volley Liga MEVZA

Sobota, 12. 10. 2019, 23.53

4 leta, 6 mesecev

Liga Mevza, ženske, 1. krog

Kamničanke niso ostale le pri besedah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Calcit Volley - Nova KBM Branik | Kamničanke so srednjeevropsko sezono odprle z zmago na derbiju z Mariborčankami. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke so srednjeevropsko sezono odprle z zmago na derbiju z Mariborčankami.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 1. kroga 1. DOL za ženske, ki je štela tudi za srednjeevropsko ligo, premagale Novo KBM Branik s 3:0 (24, 22, 20). V prihodnjem krogu domačega prvenstva bodo Kamničanke spet igrale doma, njihov gost bo GEN-I Volley, tudi ta tekma, v soboto, 19. oktobra, ob 17. uri, bo veljala za srednjeevropsko ligo.

V dvoboj ekip, ki sta po zadnji sezoni doživele precej sprememb, so bolje vstopile Kamničanke, ki so po zaslugi obeh novink v ekipi, podajalke Zale Zbičajnik in Ane Marije Vovk v napadu prišle do petih točk prednosti (15:10). Vendar je bilo veselje domače ekipe kratkotrajno, kajti Mariborčanke so jim na servis Maje Košenine hitro vrnile in se z blokom Lorene Lorber Fijok približale na točko zaostanka (14:15), po uspešnem napadu Brine Bračko in napaki domače ekipe pa povedle z 18:17.

Težave domačim sprejemalkam je povzročala Ela Pintar in po še enem uspešnem napadu Lorber Fijokove so bankirke svojo prednost povišale še za točko (19:17). Lucy Charuk je z blokom izid na 19. točki izenačila, po napaki gostij pa so domačinke v končnico vstopile z vodstvom 22:21. V napeti končnici je kapetanka Olivera Kostić Kamničankam le priborila vodstvo z 1:0 v nizih.

Čeprav so v drugem nizu Mariborčanke na servis Lorber Fijokove povedle s 3:0, so domače odbojkarice na servis Tine Kaker dosegle štiri zaporedne točke, še nevarnejša za gostujoče sprejemalke pa je bila Kostićeva, saj so Kamničanke gostjam pobegnile za šest točk (10:4). Tudi v nadaljevanju niza je bila prednost na strani domače ekipe, ki se ni zadovoljila z visokim vodstvom. Z novim asom Kostićeve so povedle z 20:11.

Pri Kamničankah je bila najboljša Olivera Brulec Kostić. | Foto: Klemen Brumec Pri Kamničankah je bila najboljša Olivera Brulec Kostić. Foto: Klemen Brumec

Na servis Stojiljkovićeve so se gostje domačinkam približale na tri točke zaostanka (17:20), vse dvome o zmagovalkah drugega niza pa je razrešila Charukova, ki je prekinila serijo Nove KBM Branika. Vseeno so se morale v končnici pošteno potruditi za vodstvo z 2:0 v nizih, saj je šele četrto zaključno žogo izkoristila Kostićeva.

V tretjem nizu je na servis Katje Mihalinec Charukova z blokom Kamničankam priborila prvo nekoliko občutnejšo prednost (9:5), še bližje končnemu uspehu pa so bile domačinke po asu Polone Marušič (13:8). Toda Mariborčanke takrat še niso pomislile na predajo, še več, z blokom Bračkove so se domačinkam približale na dve točki zaostanka (13:15), mariborska blokerka pa je bila nato uspešna še v napadu za točko zaostanka (15:16).

S pomočjo mreže so Kamničanke po asu Charukove nekoliko lažje zadihale (18:15), še bolj mirne pa so bile po točki Vovkove (20:16). S tem je bil odpor gostij dokončno zlomljen, za nameček pa so naredile še dve lastni napaki. Zadnjo točko na tekmi za tri domače točke je dosegla Charukova.

Liga MEVZA, ženske, 1. krog:

Lestvica:

Preberite še:

ACH Volley Panvita Pomgrad
Sportal ACH Volley osvojil štajersko prestolnico, Posojilnica pokleknila v Bosni
Ne spreglejte