Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2019,
18.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

OK Maribor ACH Volley Liga MEVZA

Sobota, 12. 10. 2019, 18.00

4 leta, 6 mesecev

Liga MEVZA, moški, 2. krog

ACH Volley osvojil štajersko prestolnico, Posojilnica pokleknila v Bosni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
ACH Volley Panvita Pomgrad | ACH Volley je v prvem krogu pred domačimi gledalci ostal praznih rok, tokrat pa je slavil v Mariboru. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

ACH Volley je v prvem krogu pred domačimi gledalci ostal praznih rok, tokrat pa je slavil v Mariboru.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Po povsem nepričakovanem porazu v Tivoliju proti kamniškemu Calcitu je ACH Volley v 2. krogu lige MEVZA gostoval v dvorani Tabor pri OK Maribor, ki po desetih letih spet igra v evropskem tekmovanju, in zmagal s 3:1 (23, -23, -14, -25).

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, so pred dnevi izgubili prvo uradno tekmo nove sezone, potem ko jih je v prvem krogu srednjeevropske lige v Ljubljani v slovenskem derbiju s 3:0 premagal največji konkurent v zadnjih letih Calcit Volley. Danes so imeli priložnost za prvo zmago, ki so jo tudi dosegli, a so se morali zanjo v Mariboru precej potruditi.

Ljubljanski zadnji okrepitvi, Srb Andrija Vilimanović in ameriški libero Kyle Patrick Dagostino, sta tokrat že bila v ekipi in prvi je bil z desetimi točkami tudi med najboljšimi pri gostih. A pot do zmage ni bila lahka, saj so Mariborčani dobili prvi niz. Ta je bil sicer dokaj izenačen, vseskozi pa so imeli rahlo prednost gostje, ki so vodili s 16:13 in tudi še z 21:19. Končnica pa je pripadla Mariborčanom, ki so nazadnje po 29 minutah tudi povedli.

Precej podoben je bil drugi niz. Ekipi sta bili skupaj, v tem nizu pa so bili mariborski odbojkarji tisti, ki jim je do končnice kazalo bolje. Toda po vodstvu z 21:20 niso znali obdržati prednosti, ACH je povedel s 23:22, po zadnjem izenačenju na 23. točki pa dosegel še zadnji dve in tako so gostje pa z enakim izidom, kot so domači dobili prvi niz, izenačili.

Jan Pokeršnik je dosegel deset točk. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jan Pokeršnik je dosegel deset točk. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Le tretji niz je bil tokrat povsem v znamenju favoritov iz Ljubljane. Odločilno prednost so si nabrali z vodstvom 16:11, sedem ali osem točk plusa pa so nato hitro spremenili še v dobljen niz z veliko razliko in zdelo se je, da bodo brez težav poskrbeli za preobrat in zmago.

A se domači niso dali tako zlahka, saj je bil bolj v četrtem nizu spet precej bolj enakovreden. Začetek sicer ni kazal na to, a je ljubljansko vodstvo z 9:5 in 13:15 hitro skopnelo. Maribor je z delnim izidom 6:3 spet poskrbel za napeto končnico, po 23:23 pa so imeli prvo zaključno žogo gostje. Niso je izkoristili, tako kot ne druge, zato pa je bil ACH uspešen v tretje in je tekmo nazadnje pripeljal do zmage s 27:25.

Proti ACH-ju je blestel Žiga Donik, ki je z odličnim izkoristkom v napadu prišel do 18 točk, pri gostih pa je bil s 13 točkami najboljši Božidar Vučićević.

Dva dni kasneje je v Brčkem v Bosni in Hercegovini drugo zmago lovila tudi Posojilnica Dob, a se je morala četa Matjaža Hafnerja na koncu zadovoljiti le s točko. Slovenski trener je ob koncu tekme na pomoč poklical tudi slovenska odbojkarja Nejca Pušnika in Jureta Kasnika, a tudi to ni pomagalo. Pušnik je na koncu končal tekmo s tremi točkami, Kasnik pa še s eno manj.

Liga MEVZA, 2. krog:

Lestvica:

Preberite še:

CalcitVolley
Sportal Trener ACH Volleyja jezen po domačem porazu s Calcitom: "Ne priznavam nobenega alibija"
Žiga Štern
Sportal Srebrni odbojkar našel klub
Iza Mlakar
Sportal Velika priložnost za Izo Mlakar
Ne spreglejte