Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2019,
20.03

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Calcit Volley ACH Volley Liga MEVZA

Sobota, 5. 10. 2019, 20.03

4 leta, 6 mesecev

Liga MEVZA, moški, 1. krog

Trener ACH Volleyja jezen po domačem porazu s Calcitom: "Ne priznavam nobenega alibija"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
CalcitVolley | Odbojkarji kamniškega CalcitVolleyja so se v Hali Tivoli veselili zmage nad večnimi tekmeci ACH Volleyjem. | Foto Klemen Brumec

Odbojkarji kamniškega CalcitVolleyja so se v Hali Tivoli veselili zmage nad večnimi tekmeci ACH Volleyjem.

Foto: Klemen Brumec

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, so izgubili prvo uradno tekmo nove sezone. V prvem krogu srednjeevropske lige jih je v Ljubljani v slovenskem derbiju s 3:0 (23, 24, 22) premagal največji konkurent v zadnjih letih, Calcit Volley.

Kamničani so s tem pokazali, da njihove napovedi, da bodo letos Ljubljančane po dolgih letih sklatili z vrha, niso iz trte izvite.

S 13 točkami je bil pri slovenskih podprvakih najučinkovitejši Andrej Štembergar Zupan, ki je tokrat zaigral na mestu korektorja, saj očitno Maxon Pereira in novinec v ekipi Bojan Jordanov, nova okrepitev iz Bolgarije, po poškodbah še nista sposobna za igro.

Pri ACH Volleyju, pri katerem reprezentant Matic Videčnik ni bil v prvem planu, je najboljši vtis zapustil nekdanji reprezentant Jan Pokeršnik, ki je ob dobrem sprejemu dosegel še isto število točk kot na drugi strani Štembergar Zupan.

Dvoboj je bil sicer ves čas izenačen, zmagovalca pa so odločile napake, domači so jih naredili 23, gosti pa šest manj.

Pleško jezen: Ne priznavam nobenega alibija

Matija Pleško je porazu kar kipel od jeze. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matija Pleško je porazu kar kipel od jeze. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ne priznavam nobenega alibija. Tisti, ki stopi na igrišče mora oddelati tako, kot se od njega pričakuje in za kar je bil pripeljan v ACH. Danes Kamnik ni odigral nič posebnega, pa so nas v treh nizih dobili. Pokazali so večjo željo za žogo dvignit in to je na koncu tudi odločilo. Številke so praktično v vseh elementih identične, od sprejema do servisa in napada. Trenutno sem zelo slabe volje in bo v slačilnici marsikaj povedanega,'' je bil po tekmi jezen trener ACH Voleyja Matija Pleško.

Trener Kamničanov Marko Brumen pa je po tekmi povedal: "Mislim, da je danes na mestu korektorja Štembergar odigral na takšnem nivoju, da pravzaprav nikogar nismo pogrešali. Mislim, da je raznovrstno igro prinesel Brulec, da je resnično dobro razigral soigralce, bil je zelo, zelo nevaren z drugimi žogami na mreži, hkrati je odlično menjal ritem podaje, tako da ima levji delež za to, da smo jih razbili."

Inerligaško sezono je odlično odprla tudi Posojilnica Dob, ki jo vodi slovenski trener Matjaž Hafner. Nejc Pušnik je pri zmagi nad Waldviertlom dosegel devet točk, Jure Kasnik pa ni dobil priložnosti za igro.

Liga MEVZA, moški, 1. krog:

Lestvica:

Preberite še:

ACH Volley
Sportal Predsednik ACH Volleyja: Ne želim pritiskati, a s porazi 2:3 ne bomo zadovoljni #video
kolaž
Sportal Poleg Kitajca imamo zdaj še Japonca, srebrni selektor pa išče službo
Jan Kozamernik
Sportal Lepo priznanje: dva Slovenca v idealni postavi #video
Ne spreglejte