Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 1. 2020,
22.26

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley OK Merkur Maribor Liga MEVZA

Ponedeljek, 27. 1. 2020, 22.26

4 leta, 2 meseca

Liga MEVZA, moški, 14. krog

Kamničani s pomembno zmago za zaključni turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Calcit Volley | Odbojkarji Calcit Volleyja so prišli do nove zmage. | Foto Klemen Brumec

Odbojkarji Calcit Volleyja so prišli do nove zmage.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji Calcita Volleyja so v 14. krogu srednjeevropske lige v ponedeljek gosteh premagali Union Raiffeisen Waldviertel s 3:2 (-21, 17, 16, -20, 10). Pred tem je vodilni ACH Volley  z zmago nad Brčkim prišel še do desete zmage in le potrdil prvo mesto in najboljše izhodišče, Mariborčani pa so se od srednjeevropske lige poslovili v Dalmaciji, kjer so morali priznati premoč Kašteli.

Calcit Volley
Sportal Kamničani so se poigrali z Dalmatinci

Z novima točkama so Kamničani naredili še en korak proti zaključnemu turnirju, ki bo 4. in 5. marca prav v Zwettlu. V taboru Calcita Volleyja so imeli pred to tekmo spet veliko težav z boleznimi in poškodbami v ekipi. Manjkali so Bolgar Bojan Jordanov, Brazilec Maxson Pereira in Tine Kvas.

Današnji tekmec je v Kamniku zmagal s 3:0. V gosteh so se Kamničani Avstrijcem oddolžili za poraz, nastop na zaključnem turnirju pa jim lahko s sobotno zmago proti Zadrugi Dob že zagotovi ACH Volley.

Uvodni niz so gostje začeli slabo, se pozneje sicer prebili v vodstvo, toda Waldviertel je spet pobegnil za tri točke (17:14), v končnici niza pa je izkoristil tretjo od šestih zaključnih žog.

Kamničani so v drugi niz šli bolj odločno, do odločilne prednosti so prišli na servis Mihe Bregarja, ko so dosegli pet zaporednih točk, po "winnerju" Andreja Štembergarja Zupana pa so domačinom pobegnili za sedem točk (20:13) in dobili niz.

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder, Darmois 15, Bornemann 16, Bartoš 4, Tille, Fullerton 12, Boff 9, Hahn Szarek, Mayerhofer 4, Borris 11.

Calcit Volley: Hribar, Bregar 10, Koncilja 7, Mihalj, Hebda 21, Planinc 9, Brulec 5, Lakner, Kotnik 2, Štembergar Zupan 15, Rotar.

V tretjem so Kamničani povedli z 10:8, vodstva pa nato niso več izpustili iz rok. Avstrijski podprvaki so jim še sledili do izida 16:18, do konca niza pa niso več dosegli točke.

Domači odbojkarji so v četrtem nizu povedli s 6:3, a je že na osmi točki Calcit izenačil. Zadnjič je bil izid v tem nizu izenačen na 14. točki. Z asom Stefana Mayerhoferja je Waldviertel povedel s 17:14, prednosti pa ni več izpustil iz rok.

V odločilnem nizu so Kamničani z asom Štembergarja Zupana na menjavo strani odšli z dvema točkama prednosti, po odličnem reševanju žoge Klemna Hribarja in napadu Milosza Hebde pa prišli do vodstva z 10:7. Ob zbrani igri je bilo to dovolj za končno zmago, ki jo je potrdil Jan Planinc.

ACH Volley si lahko že v soboto zagotovi prvo mesto po skupinskem delu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida ACH Volley si lahko že v soboto zagotovi prvo mesto po skupinskem delu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

ACH Volley še nekaj tekem na osnovni šoli

Slovenski prvaki, ki bodo zaradi prenove tivolskih slačilnic, nekaj tekem odigrali v novi dvorani OŠ Maksa Pečarja, so prišli do desete zmage v tem tekmovanju, a zadnjeuvrščeni igralci Mladosti iz Brčkega jih niso posebej motivirali, tako da Ljubljančani z igro oziroma pristopom niso ravno zadovoljili svojih privržencev. Očitno so bili z glavami že na gostovanju v Kemerovu, kjer se bodo v sredo merili z ruskimi prvaki, ekipo Kuzbasa.

Po prvem nizu je sicer kazalo, da bodo tekmece odpihnili z levo roko. Tekmo so odlično začeli, po bloku Uroša Pavlovića in asu Dika Purića so povedli z 8:3, nato pa prednost le še večali, pri izidu 17:5 je bilo že jasno, da bodo niz dobili.

ACH Volley: Flajs, Vučićević 11, Kumer, Purić 6, Pavlović 5, Satler, Dagostino, Đirlić 6, Okroglič 6, Vilimanović 4, Pokeršnik 7, Videčnik 9, Kök 13.

Mladost Brčko: Lukić, Delić 28, Trakić, Ćendić 2, Colo, Eminović 7, Sokolar 1, Vojak 10, Popović, Gajić 4, Vidović 2, Divljan, Tanić.

A gladka zmaga v prvem nizu jih je očitno uspavala. V nasprotju s prvim so drugi niz začeli katastrofalno, gosti so prišli do vodstva z 8:4. Ko so jih oranžni zmaji ujeli na deseti točki, je bilo videti, da reči prihajajo na svoje mesto, toda domači so spet znižali pritisk, ležeren pristop pa je Mladost znala kaznovati, izid je izenačila na 1:1.

To je bilo varovancem Matije Pleška opozorilo, a posebej resno ga niso vzeli. Tudi v tretjem in četrtem nizu so se mučili, a v končnici vendarle prišli do zmage.

Mariborčani so vknjižili pet zmag in devet porazov. | Foto: Klemen Brumec Mariborčani so vknjižili pet zmag in devet porazov. Foto: Klemen Brumec

Oslabljeni in utrujeni Mariborčani so se poslovili s porazom

Odbojkarji Maribora so v petek zvečer odigrali prvenstveno tekmo proti Hočam, nato pa se zgodaj zjutraj odpravili proti Dalmaciji. In to nepopolni, doma sta zaradi bolezni in poškodb ostala Rok Možič in Alan Košenina. Tudi korektor Aljoša Bogožalec je obsedel na klopi, tako da je bilo jasno, da se bodo utrujeni štajerski mladci Kaštelanom težko upirali.

Mladost Kaštela: De Marchi 16, Perić 4, Solbrig 12, Giljanović 17, Matoković 17, Ivić 5, Medan, Šuker, Zeljković, Cikojević, Šučur 1, Pervan, Bašić.

Merkur Maribor: Herman 7, Hafner, Mulec 8, Detela 12, Koblar 1, Donik 12, Uremović 4, Kovačič 1, Boroja, Planinšič 2, Bogožalec.

 tudi v takem stanju so prikazali hrabro predstavo. V prvih dveh nizih so bili tekmecem povsem enakovredni, nato pa jim je pričakovano zmanjkalo moči, kar so Hrvati izkoristili in se z zmago na lestvici izenačili z njimi.

Prvi niz je bil izenačen, domači so si prvo nekoliko večjo prednost priigrali pri izidu 13:10. Mariborčani so nato izenačili na 15:15, Mladost pa si je odločilno prednost priigrala z delnim izidom 6:1.

Drugi niz so varovanci Sebastijana Škorca odprli z vodstvom 8:0, domači so se sicer približali, a Štajerci so še enkrat udarili in si zagotovili gladko zmago. A to je bilo tudi vse, kar so ponudili, v nadaljevanju so na igrišču prevladovali Hrvati, ki so z odličnim servisi, skupno so dosegli 14 asov, nadigrali tekmeca.

Liga MEVZA, moški, 14. krog:

Lestvica:

1. ACH Volley 12 tekem - 30 točk
2. Calcit Volley 13 - 24

3. HAOK Mladost Zagreb 12 - 21
------------------
4. Zadruga Aich/Dob 12 - 20
5. OK Mladost Kaštela 11 - 15
6. Waldviertel* 12 - 15
7. OK Merkur Maribor 14 - 15
8. OK Mladost Brčko 12 - 7

*gostitelj zaključnega turnirja 

Ne spreglejte