Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2018,
21.58

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Calcit Volley ACH Volley Liga MEVZA

Sreda, 12. 12. 2018, 21.58

5 let, 4 mesece

Liga MEVZA, moški, 5. krog

ACH v generalki za ligo prvakov do zanesljive zmage, suvereni tudi Kamničani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Jan Brulec | ACH Volley je z novo zmago zadržal prvo mesto v tekmovanju. | Foto Urban Urbanc/Sportida

ACH Volley je z novo zmago zadržal prvo mesto v tekmovanju.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi srednjeevropske lige premagali madžarsko ekipo Vegyesz Kazincbarcika s 3:0 (19, 19, 14). Člani Calcit Volleyja so prav tako slavili suvereno zmago, in sicer so Posojilnico Aich/Dob ugnali pav tako s 3:0 v nizih (23, 25, 20).

Ljubljanski odbojkarji niso imeli večjih težav z madžarskimi tekmeci. Hitro so prevzeli pobudo, dobra obramba pa je bila temelj za to, da gostje niso imeli pravih možnosti in da se je že po dobri uri tekma razpletla v prid slovenske ekipe.

ACH Volley: Kovačič, Purić 7, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić, Okroglič, Mantha 15, Vilimanović 4, Pokeršnik 10, Videčnik 6, Poluian 13.

Vegyesz Kazinbarcika: Dudaš, Paez Diaz, Juhasz 5, Toronyai, Blazsovics 2, Szabo 11, Milev 3, Nemeth 7, Arva 4, A. Gebhardt, Macko 3, N. Gebhardt.

Uspešni so bili tudi Kamničani. V uvodnem nizu so gostje vodili s 17:13 in tudi še 20:15, vendar se domači niso predali. Z zaporednima blokoma so izid na 22. točki izenačili, Andrej Štembergar Zupan pa je po polminutnem odmoru poskrbel za kamniško vodstvo (23:22), za zmago so izkoristili drugo zaključno žogo.

V nadaljevanju so Kamničani z zaporednima asoma Domna Kotnika znižali zaostanek na točko (7:8), prvo vodstvo pa imeli pri 12:11. Pozneje so z asom Aleksandra Ivkovića povedli z 21:18, prišli do štirih zaključnih žog, vendar so vse zapravili, zato pa je šesto z blokom izkoristil Aleksandar Ivković.

Calcit Volley: Hribar, Bregar 8, Golob, Jereb, Ratek, Vidmar 11, Babkov, Štalekar 9, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan 13, Ivković 4, Rotar.

Posojilnica Dob: Landfahrer 10, Hruška, Steiner, Stelmach 3, Franetovich 10, Pušnik 3, Keel 2, Mihajlović 9, Kök 12, Grabmüller 2, Kasnik 1.

Po začetnem zaostanku so tudi v tretjem Kamničani povedli z 11:7, pozneje pa niso imeli več padcev v igri in po 16:11 brez težav tekmo pripeljali do tretje kamniške zmage v letošnji sezoni.

"Glede na zadnje tekme danes nismo naredili veliko lastnih napak in tudi to nam je pomagalo do zmage. Dobljani niso prikazali svoje najboljše igre, kar nam je nekoliko olajšalo delo, toda po drugi strani imamo tudi mi svoje težave, saj pred tekmo nisem vedel, na koga bom sploh lahko računal. Na koncu se je za nas izteklo na najlepši možni način, fantje pa si zaslužijo čestitke za prikazano igro," je dejal domači trener Aleš Hribar.

Lestvica:

1. ACH Volley 5 tekem - 12 točk
2. Posojilnica Aich/Dob 5 - 8
3. Calcit Volley 5 - 8
4. Kazincbarcika 5 - 7
5. Waldviertel 4 - 4
6. Mladost Zagreb 4 - 3

Ne spreglejte