Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2022,
22.15

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Gregor Rozman Crvena zvezda liga prvakinj Calcit Volley

Torek, 8. 11. 2022, 22.15

1 leto, 5 mesecev

kvalifikacije za ligo prvakinj, 2. krog, povratna tekma

Kamničanke nemočne v Beogradu, a imajo še eno priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Calcit Volley | Kamničanke so obe tekmi izgubile z 1:3. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke so obe tekmi izgubile z 1:3.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcita Volleyja so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj izgubile proti Crveni zvezdi z 1:3 (-15, 22, -14, -21). Napredovale so Beograjčanke, ki so že na prvi tekmi prejšnji teden prav tako zmagale s 3:1.

Calcit Mladost
Sportal V Kamniku zmaga Crvene zvezde

Slovenske prvakinje so v prvem krogu po zlatem nizu izločile zagrebško Mladost, v drugem krogu pa jih je čakala zahtevnejša naloga, pomerile so se s predstavnikom države, ki je svetovni prvak v tem športu.

Na prvi tekmi so Kamničanke delale preveč napak in kljub solidni predstavi izgubile, za morebiten skupen uspeh pa bi morale danes v Voždovcu zmagati oziroma izsiliti zlati niz za skupno zmago.

Na koncu so po borbeni predstavi doživele nov poraz. Po slabšem uvodnem nizu so drugega dobile, a nato bile brez pravih možnosti v tretjem. Vodstvo domačih z 2:1 pa je že pomenilo, da Kamničanke nimajo več možnosti za skupni uspeh.

Beograjčanke so si tako že takrat zagotovile uvrstitev v ligo prvakinj, v skupini C bodo njihove tekmice odbojkarice turškega Vakifbanka, italijanske Novarre in nemškega Potsdama, Kamničanke pa prihodnji torek čaka prva tekma tretjega kroga kvalifikacij, v kateri bodo igrale s poraženkami dvoboja med ekipama Vasas Budimpešta in Tenerife.

Glavni trener Gregor Rozman. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Glavni trener Gregor Rozman. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarice Crvene zvezde so za uvrstitev v ligo prvakinj potrebovale le dva niza. To je domačinkam uspelo že v tretjem nizu, delno tudi po zaslugi Kamničank, ki so bile premalo prodorne na servisu in v napadu, ob tem so naredile tudi preveč lastnih napak.

Najboljše so bile varovanke Gregorja Rozmana v drugem nizu, boljše so bile na servisu in prav po seriji dobrih začetnih udarcev Mile Đorđević so domačim pobegnile za štiri točke. Za novo serijo točk je z začetnimi udarci poskrbela še Neja Čižman, osem točk prednosti so imele tudi še po uspešnem napadu Maše Pucelj (19:11). Beograjčanke so se v končnici niza približale na dve točki zaostanka (20:22), a preobrata ni bilo.

V četrtem nizu, ko je bilo že vse odločeno, je kamniški trener priložnost ponudil še mlajšim igralkam, ki so do osme točke držale korak z Beograjčankami, tudi v domači ekipi pa je njihov trener Ratko Pavličević ponudil priložnost mlajšim igralkam. Še vedno pa je v igri ostala izkušena korektorica Adela Helić. Z blokom je tekmo končala Isidora Rodić.

Liga prvakinj, kvalifikacije, 2. krog, povratna tekma

Torek, 8. november
Crvena zvezda : Calcit Volley 3:1 /3:1/

//rezultat prve tekme

Calcit Volley
Sportal Kamničanke tudi po derbiju ostajajo neporažene
Ne spreglejte