Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2016,
11.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Matevž Kamnik Zoran Kedačič ACH Volley Maribor odbojka 1 DOL

Torek, 18. 10. 2016, 11.44

6 let, 6 mesecev

Kamnik po skalpu ACH Volleyja: To je podvig, ki ga nismo pričakovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Matevž Kamnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarji Maribora so v drugem krogu 1. DOL za moške poskrbeli za veliko presenečenje. Pred domačimi gledalci so na kolena spravili aktualnega prvaka ACH Volley in v Tivoliju prižgali prvi alarm. 

Slovenski prvaki so v nekaj dneh doživeli še drugo hladno prho. Po porazu v ligi MEVZA na gostovanju v Zagrebu so morali tokrat priznati premoč tudi Mariboru, ki ga letos vodi njihov nekdanji igralec Matevž Kamnik.

Tako kot v hrvaški prestolnici so izbranci Zorana Kedačiča tudi tokrat zapravili vodstvo 2:0 v nizih, dva niza so izgubili dokaj zanesljivo, v "tie breaku" so že ubranili tri zaključne žoge, četrte pa ne.

Maribor, ki je v prvem krogu v sosedskem derbiju prav tako že zaostajal 0:2, a na koncu zmagal, se je tako na prvenstveni lestvici zavihtel pred Ljubljančane. Zdaj je drugi, ACH Volley pa je padel na tretje mesto, ob čemer imata Calcit Volleyball in Salonit tekmo manj.

"Igrali smo zelo zrelo"

"To je podvig, ki ga nismo pričakovali. V igri ACH Volleyja je bilo opaziti težave, ki smo jih s pridom izkoristili. Fantje so prikazali odlično igro, uživali so v odbojki, ponesli so jih tudi glasni navijači. Pohvaliti moram vse igralce, ki so na igrišču igrali po najboljših močeh in se trudili do zadnjega atoma moči. Kljub manj izkušnjam od tekmeca so igrali zelo zrelo. Zmaga nam daje dodatno energijo," je po tekmi dejal trener Mariborčanov Matevž Kamnik, za katerega je to debitantska sezona na trenerski klopi.

"Mariboru čestitam za zmago"

Kedačič je bil seveda precej slabše volje: "Razočaran sem. Po vodstvu 2:0 v nizih niti za trenutek nisem pomislil na to, da bomo izgubili tekmo. Sprejem je bil iz minute v minuto slabši, začele so se pojavljati napake, tekmec se je razigral in ni nam ga uspelo zaustaviti. Igral je odlično, zlasti v napadu, tako da v bloku nismo našli rešitve. Poskušal sem z menjavami igralcev, a nisem zadel prave šesterice. Mariboru čestitam za zmago."

Ne spreglejte