Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2023,
11.00

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

Metod Ropret Odbojkarska zveza Slovenije Fatoumatta Sillah

Torek, 5. 12. 2023, 11.00

4 mesece, 3 tedne

Fatoumatta Sillah od leta 2025 v slovenskem dresu

Prekrasna novica za slovensko odbojko, Afričanki po zapletih le prižgali zeleno luč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Fatoumatta Sillah | Fatoumatta Sillah bo lahko leta 2025 oblekla dres Slovenije. | Foto Aleš Oblak

Fatoumatta Sillah bo lahko leta 2025 oblekla dres Slovenije.

Foto: Aleš Oblak

Gambijska odbojkarica Fatoumatta Sillah bo odslej lahko igrala za slovensko izbrano vrsto. Mednarodna odbojkarska zveza je po številnih zapletih odobrila njen prestop, 21-letnico bomo v slovenskem dresu lahko prvič spremljali po 12. juniju 2025.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Hrvaška, evropsko prvenstvo, Nik Mujanović
Sportal Mednarodna zveza dovolila prestop mladega slovenskega odbojkarja

Mlada gambijska odbojkarica Fatoumatta Sillah, rojena v Brikami, je prve prave odbojkarske korake naredila prav v Sloveniji, kamor je kot izredno nadarjena 16-letnica prišla pred petimi leti. Na slovenskem državnem prvenstvu smo jo najprej spremljali v vrstah novogoriškega GEN-I Volleyja, zatem še v dresu aktualnega slovenskega prvaka Calcit Volleyja. Pred sezono 2023/24 jo je pot zanesla na Madžarsko, k tamkajšnjemu Vasasu Obuda.

"Zelo sem hvaležna Odbojkarski zvezi Slovenije in svojemu zastopniku, da so vseskozi vztrajali ter da nam je uspelo doseči to, kar smo si želeli," ne skriva zadovoljstva mlada Afričanka. | Foto: Aleš Oblak "Zelo sem hvaležna Odbojkarski zvezi Slovenije in svojemu zastopniku, da so vseskozi vztrajali ter da nam je uspelo doseči to, kar smo si želeli," ne skriva zadovoljstva mlada Afričanka. Foto: Aleš Oblak Sillah se je pripravam slovenske izbrane vrste prvič priključila leta 2022, saj je že vse kazalo na to, da ji bo Mednarodna odbojkarska zveza podelila pravico do nastopanja za Slovenijo. Po številnih zapletih se to ni zgodilo, pri Odbojkarski zvezi Slovenije so kljub temu vztrajali in zdaj vendarle dosegli, da bomo afriško odbojkarico od 12. junija 2025 dalje lahko spremljali v slovenskem dresu.

Predsednik OZS: Sestavljamo mlado ekipo za prihodnost

"V tem vmesnem času bomo skušali zagotoviti čim boljše pogoje za njen nemoten razvoj,'' sporoča predsednik OZS Metod Ropret. | Foto: Boštjan Podlogar/STA "V tem vmesnem času bomo skušali zagotoviti čim boljše pogoje za njen nemoten razvoj,'' sporoča predsednik OZS Metod Ropret. Foto: Boštjan Podlogar/STA ''Veseli smo, da bomo Neneh dobili v to mlado ekipo, ki jo sestavljamo za prihodnost in s katero bomo skušali posegati po čim višjih mestih. Po eni strani mi je žal, da se je datum, od katerega bo lahko igrala za slovensko reprezentanco, toliko odmaknil, a glede na njeno mladost, ni še nič zamujenega. V tem vmesnem času bomo skušali zagotoviti čim boljše pogoje za njen nemoten razvoj,'' je dejal predsednik OZS Metod Ropret.

Z odločitvijo FIVB je zadovoljna tudi Sillah: ''Zelo sem vesela, da je postopek končno zaključen, saj je vse skupaj trajalo več kot dve leti. Zelo sem hvaležna Odbojkarski zvezi Slovenije in svojemu zastopniku, da so vseskozi vztrajali ter da nam je uspelo doseči to, kar smo si želeli. Mi je pa zelo žal, da naslednje poletje še vedno ne bom mogla igrati za Slovenijo. Slovensko reprezentanco sicer ves čas spremljam, v njej imam tudi dobre prijateljice. Zares se veselim, da bom lahko zaigrala skupaj z njimi in prispevala svoj delež k čim boljšim rezultatom.''

Ne spreglejte