Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 9. 2021,
23.29

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

35

Natisni članek

Vital Heynen Poljska Alberto Giuliani EuroVolley2021 slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 18. 9. 2021, 23.29

2 leti, 7 mesecev

Evropsko prvenstvo v odbojki, polfinale

Slovenci po zlato proti sosedom!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

35

slovenska odbojkarska reprezentanca Poljska polfinale EP | Slovenski odbojkarji so v polfinalu evropskega prvenstva s 3:1 premagali gostitelje Poljake in se še tretjič na zadnjih štirih evropskih prvenstvih uvrstili v finale. V tem jim bo v nedeljo ob 20.30 nasproti stala Italija. | Foto Guliverimage

Slovenski odbojkarji so v polfinalu evropskega prvenstva s 3:1 premagali gostitelje Poljake in se še tretjič na zadnjih štirih evropskih prvenstvih uvrstili v finale. V tem jim bo v nedeljo ob 20.30 nasproti stala Italija.

Foto: Guliverimage

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v polfinalu evropskega prvenstva v Katovicah po skoraj triurnem trilerju s 3:1 (-17, 30, 16, 35) v nizih premagala gostiteljico Poljsko in se še drugič zapored uvrstila v finale prvenstva stare celine. V tem ji bo v nedeljo ob 20.30 nasproti stala Italija, ki je v drugem polfinalu s 3:1 premagala zadnje zmagovalce Srbe. Slovenci in Italijani so se srečali že v skupinskem delu, ko so s 3:0 slavili azzurri. 

Poročilo s tekme
slovenska odbojkarska reprezentanca Poljska polfinale EP
Sportal Slovenci utišali Katovice, v nedeljo po zlato

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je še tretjič na zadnjih štirih evropskih prvenstvih uvrstila v veliki finale, v katerem bo v nedeljo lovila prvo zlato odličje. Slovenci so se v polfinalu v razprodani dvorani Spodek, v kateri so na začetku sprva zavrteli napačno himno Slovenije, udarili z gostitelji, svetovnimi prvaki Poljaki, in jih na kolena spravili s 3:1 v nizih.

Slovenci bodo v nedeljo igrali še v tretjem finalu EP v zadnjih šestih letih. | Foto: CEV Slovenci bodo v nedeljo igrali še v tretjem finalu EP v zadnjih šestih letih. Foto: CEV Potem ko so gostitelji v prvem nizu prevladovali z začetnimi udarci, ga dobili s 25:17, je sledil izjemno izenačen drugi niz. Poljaki so se že skorajda veselili vodstva z 2:0, a so ga po pravi drami z 32:30 dobili Slovenci. Ti so nato v tretjem nizu povsem prevladali in varovance Vitala Heynena, ki je po četrtfinalu naše odbojkarje podžgal s provokacijo o tem, da ne ve, s katerim četrtfinalnim parom se križajo v polfinalu, pustili zgolj do 16 točk.

Sledil je četrti niz in znova prava drama, v kateri so Poljaki ob zaključnih žogah Slovencev – ti so se dvakrat že veselili zmage – večkrat zahtevali challenge in se po izjemno dolgem čakanju na posnetek tudi uspeli rešiti, jim pa s challengom pri vodstvu Slovencev s 36:35 ni uspelo.

Sportal "Del naših sanj smo uresničili, a ..." #video

Sportal Klemen Čebulj: To je bila karma, ki jo je priklical poljski selektor

Proti Italijanom po tisto, kar jim manjka

Četa Alberta Giulianija se je lahko razveselila tretjega finala v zadnjih šestih letih. Slovenci bodo v nedeljo v njem lovili prvi naslov evropskih prvakov, leta 2015 so jih v finalu zaustavili Francozi, leta 2019 pa Srbi.

Slovenci se bodo za zlato pomerili z Italijo, s katero so se srečali že v skupinskem delu in izgubili z 0:3. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenci se bodo za zlato pomerili z Italijo, s katero so se srečali že v skupinskem delu in izgubili z 0:3. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko A ponovitve zadnjega finala ne bo, saj so Srbi v drugem polfinalu z 1:3 izgubili proti Italijanom, ki so po olimpijskih igrah močno prevetrili zasedbo in kljub temu na tem prvenstvu navdušujejo. Tekma je bila z izjemo četrtega niza izenačena, Italijani, ki so prevladovali v vseh elementih, še najbolj pa v bloku, so bili v končnicah bolj zbrani.

Slovenci in Italijani so se srečali že v skupinskem delu, s 3:0 so slavili naši zahodni sosedje, ki jim bo nasproti stalo kar nekaj rojakov, saj je slovenski strokovni štab močno italijansko obarvan.

Slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Po izjemnem uspehu odbojkarjev se je oglasil tudi Dončić

Evropsko prvenstvo v odbojki, polfinale, Katovice

Sobota, 17. september
Poljska : Slovenija 1:3 (17, -30, -16, -35) 
Nowakowski 8, Kaczmarek 3, Kurek 12, Leon 20, Dryzga 1, Kubiak 11, Kochanowski 12, Semeniuk 3, Zatorski, Bieniek 3: T. Štern 20, Pajenk 9, Kozamernik 13, Šket 1, Ropret 1, Urnaut 15, Čebulj 17, Možič 2.
Izjave po tekmi

Poročilo s tekme

Srbija : Italija 1:3 (-27, -22, 23, -18)

 

EP v odbojki, Katovice, tekmi za odličja

Nedelja, 19. september

Finale
20.30 Slovenija - Italija

Tekma za 3. mesto
17.30 Poljska - Srbija

Ne spreglejte