Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
20.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut Bolgarija

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 20.07

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija : Bolgarija

Dve leti nazaj so tudi dvakrat klonili, potem pa se je začel pohod do odličja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija Bolgarija odbojka | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v skupini C evropskega prvenstva na Poljskem zabeležila drugi poraz. Po Rusiji jo je v Krakovu premagala še Bolgarija, ki je zmagala s 3:0 (22, 26, 17).

Izbranci Slobodana Kovača so na tekmi, ki je po eni strani bila pomembna, po drugi strani pa ne, povsem odpovedali. Prikazali so eno slabših predstav v zadnjem času, kljub predstavi, ki kljub temu, da se je v ekipo vrnil korektor Mitja Gasparini, ni bila niti malo podobna obračunoma proti Španiji in Rusiji, so bili še v drugem nizu povsem blizu tekmecem, a ko so tega v končnici izgubili, je igra še dodatno padla, tako da Bolgari niso imeli težkega dela, da so zmagali in si s tem zagotovili drugo mesto v skupini.

Kovač je poskušal vse, da bi spremenil potek igre, v toku tekme je zamenjal skoraj vse igralce, a pomagalo ni nič. Odpovedali so blokerji (Slovenija je dosegla le tri blok točke, Bolgarija 12, Jan Kozamernik ni dosegel niti točke), igra v napadu je bila slaba, veliko je bilo tudi napak. Bolgarom niti ni bilo potrebno pokazati idealne predstave, do zmage so jim veliko pomagali tekmeci.

Na celi tekmi so Slovenci nasprotnike le trikrat zaustavili z blokom. | Foto: CEV Na celi tekmi so Slovenci nasprotnike le trikrat zaustavili z blokom. Foto: CEV

Katastrofalen napad v prve nizu

Obe ekipi sta v začetku kazali veliko željo po uspehu. Tako je bilo v igri veliko tveganja na obeh straneh, zaradi tega tudi veliko napak, svoje igre niso mogli razviti ne eni ne drugi. Slovenci so imeli rahlo pobudo, vodili so s točko ali dvema prednosti. Vse do izida 13:11, ko so imeli celo priložnost, da razliko povečajo na tri točke, toda Mitja Gasparini je storil napako. Po izidu 14:12 pa so Bolgari po servisih Nikolaja Nikolova dosegli šest zaporednih točk, izkazalo se je, da so bili to odločilni trenutki niza. Bolgari so držali prednost, povedli s 24:19, tri zaključne žoge so Slovenci, ki so bili imeli v prvem delu le 22-odstotno uspešen napad, ubranili, četrte pa ne.

Ko te zapusti tudi sreča

Kapetan Tine Urnaut tako kot soigralci ni bil razpoložen za igro. | Foto: CEV Kapetan Tine Urnaut tako kot soigralci ni bil razpoložen za igro. Foto: CEV Bolgari v prvem nizu niso bili toliko boljši, da bi Slovenci izgubili upanje. Tako so tudi drugi niz začeli z veliko želje, ko so povedli s 6:3 in 9:6, so navijači dobili upanje, da se bo niz končal drugače kot prvi. A se ni. Težave pri sprejemu in trden blok Bolgarov so poskrbeli, da je hitro prišlo do izenačenja (11:11). Vse do končnice sta se nato ekipi izmenjavali v vodstvu. Pri izidu 23:23 so imeli Slovenci lepo priložnost, da si prvi priigrajo zaključno žogo, po odličnem servisu Alena Šketa se je priložnost za točko ponudila Tončku Šternu, ki je zamenjal Gasparinija, a je dobil blok in zaključno žogo so imeli Bolgari. Toda Slovenci so jo ubranili, nato še eno, imeli tudi sami priložnost za izenačenje, toda niso bili uspešni, kar je v nadaljevanju z blokom kaznoval Cvetan Sokolov.

V tretjem nizu nehali igrati

Kot se je pozneje izkazalo, je bil to konec slovenskega odpora. Čeprav je v tretjem nizu zaigrala praktično druga prestava, z Gregorjem Ropretom (v igro je že vstopil v prvih dveh nizih), Danijelom Konciljo, Žigo in Tončkom Šternom, ji ravni igre ni uspelo dvigniti. Bolgari so z asom Viktorja Josifova povedli z 10:4, pri izidu 12:21 pa je že bilo jasno, da bodo Slovenci predtekmovalno skupino zapustili le z zmago proti Španiji.

Seveda pa ni v boju za visoke uvrstitve še nič izgubljenega. Tudi na prvenstvu pred dvema letoma so Slovenci v predtekmovalni skupini premagali le Belorusijo, a so se nato dokopali do srebrne kolajne.

Slovenija : Bolgarija 0:3 (-22, -26, -17)

Dvorana Tauron Arena, gledalcev 2025, sodnika: Van Gompel (Nizozemska), Hodon (slovaška).

Slovenija: T. Štern 1, Pajenk 7, Ž. Štern 2, Kozamernik, Šket 5, Gasparini 9, Vinčić 1, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 6.

Bolgarija: Bratojev 3, Gočev, R. Penčev 3, Černokožev, Skrimov 7, Seganov, Josifov 9, Salparov, Todorov, Aleksijev, Ivanov, N. Penčev 10, Nikolov 10, Sokolov 21.

Ne spreglejte