Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2024,
11.49

Osveženo pred

2 uri, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Natisni članek

OTP Banka Branik Liga MEVZA

Ponedeljek, 7. 10. 2024, 11.49

2 uri, 15 minut

Bankirke druge na prvem ženskem superpokalu lige Mevza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00
Nova KBM Branik, odbojka | Bankirke so osvojile drugo mesto. | Foto Jure Banfi

Bankirke so osvojile drugo mesto.

Foto: Jure Banfi

Odbojkarice madžarske zasedbe iz Budimpešte, Vasas Obuda Budapest, bodo v zgodovino zapisane kot prva ekipa, ki je osvojila prvi superpokal pod okriljem Srednjeevropske odbojkarske zveze Mevza. V finalnem dejanju tridnevnega turnirja v ŠC Draš v Mariboru so odbojkarice iz Budimpešte premagale domačo ekipo OTP banke Branik s 3:0 (12, 18, 14).

Madžarske prvakinje in udeleženke evropske lige prvakinj so zelo odločno začele srečanje z domačinkami turnirja, drugouvrščeno ekipo slovenskega prvenstva.

Bankirke so le prvih nekaj točk sledile visokemu tempu Vasasa, ki je kmalu prevzel pobudo na igrišču. Gostje so z napadalnimi servisi povzročale obilo težav domači sprejemalski vrsti, ki je bila posledično tudi manj učinkovita v napadalnih akcijah. Že sredi niza je prednost gostujočih odbojkaric znašala devet točk (16:7), do konca niza pa so bankirke dosegle še pet točk.

V začetku drugega niza so igralke OTP Banke Branik pokazale več odpora, saj so si sprva priigrale tri točke prednosti, pri sedmi točki pa je bil izid še poravnan. Nato so se znova začele težave na sprejemu servisa na strani domačih in gostje so ob napadalnih akcijah Fatoumatte Sillah in Taylor Bannister pobegnile na varno točkovno prednost.

Tudi v tretjem nizu domači trener Žiga Kos s poskusi menjav ni našel ustrezne rešitve, da bi lahko stabiliziral sprejem servisa. Gostje so pri doseženi 16. točki imele že deset točk prednosti, kar je bilo za tako izkušeno in kakovostno ekipo povsem dovolj, da so tekmo varno pripeljale v svojo korist.

Na tem turnirju so sodelovale štiri ekipe. Zasedba Dinamo Zagreb, drugouvrščena ekipa hrvaškega prvenstva, je s 3:0 v nizih v boju za tretje mesto ugnala avstrijske prvakinje TI-Volley Innsbruck (15, 19, 22).

Mariborske bankirke so v prvem krogu s 3:1 premagale Dinamo, v drugem pa s 3:0 Innsbruck.

Preberite še:

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenske odbojkarice znova v zlati evropski ligi
Matjaž Hafner
Sportal "Kdor se ne zna spopasti s pritiskom, v športu nima česa iskati"
Ne spreglejte