Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2016,
23.08

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Andrea Giani svetovna liga odbojka

Petek, 17. 6. 2016, 23.08

7 let, 10 mesecev

Izjave po zmagi Slovenije nad Katarjem s 3:1

Andrea GIani: Nismo imeli dovolj časa za pripravo, a vsaj delno smo izkoristili svoje zmožnosti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Andrea Giani | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Nismo imeli dovolj časa, da bi se pripravili na to tekmo, a pomembno je, da smo vsaj delno izkoristili svoje zmožnosti," je po zmagi svojih varovancev nad Katarjem dejal slovenski selektor.

Andrea Giani, selektor Slovenije:
"Težka tekma, a tako smo pričakovali. To je bila le prva uradna tekma po finalu evropskega prvenstva. Nismo imeli dovolj časa, da bi se pripravili na to tekmo, a pomembno je, da smo vsaj delno izkoristili svoje zmožnosti. Vemo, kaj so naša orožja, fantom sem rekel, da se teh orožij držijo, da pokažejo svoje karakteristike. Te so dober servis, dober blok in napad. Po slabem tretjem nizu so fantje vzeli resno moje napotke, bili z glavo pri stvari, protinapad je bil uspešnejši, tako da smo prišli do zmage. Menim, da je Tunizija boljša ekipa od Katarja, Venezuela pa od Tunizije, tako da nas čakata še dve težki tekmi."

 Klemen Čebulj, sprejemalec Slovenije:
"Vsekakor smo zadovoljni. Prva tekma, prva zmaga, vsekakor pa se moramo naučiti nekaj iz tretjega niza. Zavedati se moramo, da bodo tekmeci proti nam poskušali dati maksimum in če jim bomo pustili razigrati se, nam ne bo lahko. Predvsem danes nismo bili najboljši v protinapadih, to je bil tudi razlog za izgubljeni niz. Drugi elementi so bili solidni, tudi razmerje asov in napak pri servisih je bilo dobro. Za izgubljeni niz smo krivi sami, saj smo pustili tekmecem, da so se razigrali."

Jani Kovačič, libero Slovenije:
"Pokazali smo že boljše predstave, toda za prvo letošnjo uradno tekmo ni bilo slabo. Važno je, da smo zmagali. Začeli smo dobro, nato pa padli v njihov ritem, padli na servisu in v protinapadih. Tudi oni so začeli igrati bolje, zaključili so praktično vse napade. Toda v četrtem nizu smo jih znali zaustaviti in priti do zmage. Mislim, da se je videlo, da smo kakovostnejša ekipa, če oni sodijo v tretjo skupino, mi zagotovo vsaj v drugo."

Ne spreglejte