Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 9. 2021,
18.12

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Alberto Giuliani EuroVolley2021 slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 7. 9. 2021, 18.12

2 leti, 7 mesecev

po tekmi slovenije in bolgarije

Alberto Giuliani: Odigrali smo dobro, a proti Italiji bo treba določene stvari popraviti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
slovenska odbojkarska reprezentanca EP Bolgarija | Slovenski selektor Alberto GIuliani je bil po zmagi nad Bolgarijo zadovoljen, a je ob tem opozoril na stvari, ki jih je treba do sredine tekme z Italijo popraviti. | Foto CEV

Slovenski selektor Alberto GIuliani je bil po zmagi nad Bolgarijo zadovoljen, a je ob tem opozoril na stvari, ki jih je treba do sredine tekme z Italijo popraviti.

Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu vknjižila še tretjo zaporedno zmago brez izgubljenega niza. Tokrat ji ni bila kos Bolgarija. V sredo se bodo Slovenci udarili z neporaženimi Italijani (15.45), proti katerim si želijo še dvigniti raven igre.

slovenska odbojkarska reprezentanca EP Bolgarija
Sportal Slovenci brez praske tudi proti Bolgarom

Slovenski odbojkarji so tudi drugo tekmo v dveh dneh opravili brez praske, Bolgare so ugnali s 25:18, 25:19 in 25:21 in potrdili napredovanje v izločilne boje. Zadnjo tekmo skupinskega dela bodo odigrali v sredo, ko jim bodo nasproti stali po treh srečanjih stoodstotni Italijani.

Giuliani: Potrebujemo kontinuiteto

"Odigrali smo dobro tekmo, vidim napredek v naši igri, zdaj pa potrebujemo še kontinuiteto. Primer je začetni udarec, servirali smo dobro, ampak smo si privoščili tudi veliko napak, sploh v prvem nizu. Proti Italiji bomo tudi to morali popraviti. Sicer pa je težko igrati tri tekme zapored, kar se je Bolgarom zagotovo poznalo. Zdeli so se nekoliko utrujeni, a po drugi strani vemo, kako kakovostne igralce ima Bolgarija in na kakšni ravni igrajo. Mislim, da je današnjo tekmo odločil servis," je po zmagi razmišljal glavni strateg slovenske izbrane vrste Alberto Giuliani, ki mu bodo jutri nasproti stali rojaki.

"Vesel sem, da smo tako sproščeni, da se na igrišču tako dobro počutimo in upam, da bomo to energijo ohranili tudi v nadaljevanju. Če nam to uspe, lahko veliko dosežemo," meni Jan Kozamernik. | Foto: CEV "Vesel sem, da smo tako sproščeni, da se na igrišču tako dobro počutimo in upam, da bomo to energijo ohranili tudi v nadaljevanju. Če nam to uspe, lahko veliko dosežemo," meni Jan Kozamernik. Foto: CEV

Ena lepših v zadnjem času

"Za nami je ena lepših tekem, ki smo jih prikazali v zadnjem času. Mislim, da smo si ekipno zelo pomagali med seboj. Vsak je prispeval svoj vložek v to tekmo in na ta način smo uspeli držati korak pred Bolgari. Tudi oni niso popuščali, res je, da so veliko grešili, a menim, da smo mi držali zares visoko raven igre in se nam niso mogli približati. Vesel sem, da smo tako sproščeni, da se na igrišču tako dobro počutimo in upam, da bomo to energijo ohranili tudi v nadaljevanju. Če nam to uspe, lahko veliko dosežemo," je bil zadovoljen Jan Kozamernik.

Da bi proti Italijanom igrali še boljše

Libero Jani Kovačič, ki mu je pred odhodom na prvenstvo stare celine priprave otežil pozitiven test na covid-19, je po novi suvereni zmagi dejal: "Danes smo odigrali najboljšo tekmo na tem prvenstvu in zaenkrat kaže, da formo stopnjujemo. Upam, da bomo jutri igrali na enaki ravni ali celo boljše, vsekakor pa s strani Italije lahko pričakujemo velik odpor. Čaka nas dobra tekma in upam, da bomo zmagali." "Upam, da bomo jutri igrali na enaki ravni ali celo boljše, vsekakor pa s strani Italije lahko pričakujemo velik odpor," pravi Jani Kovačič. | Foto: CEV "Upam, da bomo jutri igrali na enaki ravni ali celo boljše, vsekakor pa s strani Italije lahko pričakujemo velik odpor," pravi Jani Kovačič. Foto: CEV

Sredina tekma z Italijo se bo začela ob 15.45, za Slovence bo to že tretji obračun v treh dneh, medtem ko so zahodni sosedi danes imeli tekmovalni počitek.

Srečanje bo imelo velik vložek. Napredovanje v izločilne boje s prve pozicije bo namreč nekomu olajšalo delo, saj bi se tako v četrtfinalu najverjetneje izognil olimpijskim prvakom Francozom. V boljšem položaju so Italijani, ki so do zdaj oddali zgolj en niz (Slovenci tri) in bi si proti Slovencem načeloma lahko privoščili tudi poraz (po petih nizih), če bi nato v četrtek premagali Čehe.

Lestvica:

1. Italija 3 tekme - 3 zmage (9 točk)
2. Slovenija 4 - 3 (9)
3. Bolgarija 4 - 2 (5)
3. Češka 3 - 1 (4)
..................................
5. Belorusija 3 - 1 (3)
6. Črna gora 3 - 0 (0)

*O razvrstitvi odloča število zmag, v primeru izenačenja pa najprej število točk, nato razmerje v nizih, razmerje v številu doseženih in prejetih točk ... 

slovenska odbojkarska reprezentanca EP Bolgarija
Sportal Slovenci suvereno tudi prek Bolgarov

 

Ne spreglejte