Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 1. 2021,
22.17

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Luka Koper Ankaran GEN-I Volley Calcit Volley Nova KBM Branik 1 DOL

Sreda, 13. 1. 2021, 22.17

3 leta, 3 mesece

1. DOL za ženske, zaostale tekme

Kamničanke potrdile primat, senzacija v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Calcit Volley Nova KBM Branik | Kamničanke so si še enkrat privoščile bankirke, pa čeprav so te drugačna ekipa, kot je bila na njunem prvem spopadu v sezoni. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke so si še enkrat privoščile bankirke, pa čeprav so te drugačna ekipa, kot je bila na njunem prvem spopadu v sezoni.

Foto: Klemen Brumec

V Kamniku je v sredo v zaostali tekmi 1. DOL za dekleta gostovala spremenjena zasedba Nove KBM Branika, ki je na obračunu s Calcit Volleyjem upala na drugačen razplet kot na prvem medsebojnem obračun v Lukni, ki so ga z gladkih 3:0 v nizih dobile vodilne Kamničanke. A izid je bil tudi tokrat enak, Kamničanke so slavile s 3:0 v nizih. Krimovke so spet zagrenile življenje GEN-I Volley in ga premagale s 3:2, Ankarančanke pa so izgubile proti sosedam iz Kopra in padle na dno prvenstvene lestvice.

Najboljši slovenski ženski ekipi zadnjih let sta odigrali drugi letošnji derbi, še drugič so bile boljše Kamničanke. Novi KBM Braniku letos ne gre po načrtih, ponagajale so mu tudi poškodbe, a med novoletnimi prazniki se je nekoliko okrepil, tako da so bile njegove igralke v Kamniku odločene čim dražje prodati kožo.

Kljub okrepitvam je kakovost vsaj na papirju še naprej na strani Calcita, kar je pokazala tudi sama tekma. Varovanke Sama Miklavca, ki je na drugi zaporedni tekmi na klopi Mariborčank menjal Radovana Gačiča, ta ima obveznosti z avstrijsko moško reprezentanco, katere selektor je, so sicer borile po najboljših močeh, toda od presenečenja so bile precej oddaljene.

Samo Miklavc
Sportal Velike spremembe pri Mariborčankah

Olivera Brulec Kostić je bila z 19 točkami najboljša igralka tekme. | Foto: Klemen Brumec Olivera Brulec Kostić je bila z 19 točkami najboljša igralka tekme. Foto: Klemen Brumec

V prvem nizu so si odločilno prednost priigrale po izidu 8:8, ko so na servis Eve Zatković dosegle sedem zaporednih točk, malo pozneje pa po asu Olivere Kostić Brulec vodile že z 19:10. Do konca so Štajerke razliko nekoliko zmanjšale, toda do manj kot štiri točke zaostanka niso prišle.

Tudi v preostalih dveh nizih so imele gostiteljice ves čas reči pod nadzorom. V drugem so se sicer nekoliko prekmalu sprostile in dovolile, da so se tekmice približale na 21:22, toda zadnje tri točke so domače spet odigrale zbrano, tako da jih je Zatkovićeva s točko na mreži povedla v vodstvo z 2:0. Tega so v tretjem nizu brez težav oplemenitile, tako da Nova KBM na letošnjih medsebojnih tekmah ostaja brez dobljenega niza.

V domači vrsti je bila najbolj razpoložena Kostićeva, dosegla je 19 točk, 14 jih je prispevala Andjelka Radišković, devet pa Eva Zatković. Pri gostjah jih je devet dosegla Mirta Velikonja Grbac. Po statističnih podatkih so bile domače boljše v vseh elementih, največja razlika pa se je pokazala pri igri v napadu.

odbojka, splošna | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Krimovke presenetile GEN-I Volley, primorski derbi Koprčankam

Poleg derbija med Calcitom in Novo KBM Branikom sta bili v 1. DOL za ženske danes še dve tekmi. Ljubljanski Krim je presenetil v Novi Gorici, po ogorčenem boju je GEN-I Volley, tretjouvrščeno ekipo prvenstva, premagal s 3:2. Primorski derbi začelja med Ankaranom in Luko Koprom je bil prav tako izenačen, a samo v točkah, nize so dobile gostje.

Tekma v Novi Gorici je bila polna nihanj obeh ekip. Krim je zanesljivo dobil prvi in tretji niz, GEN-I Volley drugega, četrti je bil sicer izenačen, a sta tudi v njem ekipi točke osvajali v serijah. Gostje so imele prednost 22:20, obetal se jim je poln izkupiček, a so končnico bolj zbrano odigrale Novogoričanke, izkoristile so tretjo zaključno žogo. V odločilnem nizu pa jim prednosti tekmic ni uspelo izničiti, približale so se na 11:12, kar pa je bilo tudi vse. Ajda Ščuka je v zmagovalni vrsti dosegla 20 točk, pri Novogoričankah je bila z 18 točkami najučinkovitejša Fatoumatta Sillah.

V Kopru so bile domačinke Ankarančanke, a očitno so se na igrišču bolje počutile Koprčanke. Pri domačih je bila sicer zelo razpoložena Dobrina Valentinova Hristoskova, dosegla je 27 točk, a to je bilo premalo za uspeh, osvojile niso niti niza. Za to so imele priložnost tako v prvem kot tretjem nizu, a so bile premalo zbrane, Tina Kaker je z blokom zaključila sicer izenačeno tekmo.

1. DOL za ženske, zaostale tekme:

8. krog:
Sreda, 13. januar:
Ankaran : Luka Koper 0:3 (-24, -17, -25)
Valentinova Hristoskova 27, Trobec 9; Smolnik 16, Đukić 13, Kaker 9

14. krog:
Calcit Volley
: Nova KBM Branik 3:0 (20, 21, 19)
Brulec Kostić 19, Radišković 14; Velikonja Grbac 9, Galić, Bračko, Šalamun 6

GEN-I Volley : Krim 2:3 (-17, 14, -18, 24, -12)
Sillah 18, Leban 13,  Đukić 12; Aj. Ščuka 20, J. Mohorič in Bavdaž 13, Blažič 10

Lestvica:

1. Calcit Volley     12  tekem – 34 točk
2. Sip Šempeter      13   -   28
3. GEN-I Volley      12   -   27
4. Nova KBM Branik    10   -   16
5. ATK Grosuplje     13   -   15
6. Krim              12   -   14
7. Luka Koper        12   -    8
8. Ankaran           14   -    5

Ne spreglejte