Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 12. 2022,
22.12

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Salonit Anhovo Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sobota, 3. 12. 2022, 22.12

1 leto, 4 mesece

1. DOL za moške, 10. krog

V Kamniku je bilo zelo vroče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Calcit Volley | Derbi je pripadel odbojkarjem ACH Volleyja. | Foto Klemen Brumec

Derbi je pripadel odbojkarjem ACH Volleyja.

Foto: Klemen Brumec

Deseti krog slovenskega državnega odbojkarskega prvenstva za moške je prinesel derbi vodilnih ekip, neporaženega ACH Volleyja in drugouvrščenega Calcita Volleyja. Zmage s 3:2 v nizih so se na koncu veselili odbojkarji ACH, ki so Kamničanom zadali še drugi poraz v DP, so pa Ljubljančanom kljub temu tokrat odščipnili točko. Mariborčani so proti Salonitu prišli do četrte zaporedne zmage, Fužinar je s 3:2 ugnal Triglav, Črnučani pa so v domači dvorani z 1:3 klonili proti Panviti.

Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal Kamničani do zmage v Kranju, ACH boljši od Salonita
Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank
Sportal ACH po poslastici v Tivoliju ostal brez pomembnih točk
 

Kamničani so imeli lepo priložnost, da prvič v sezoni premagajo branilce naslova. Ti so sicer predvsem po zaslugi servisa in manjšega števila lastnih napak prepričljivo dobili prvi niz, toda v nadaljevanju so se znašli v težavah.

Na začetku drugega niza so po bloku Jana Klobućarja že zaostajali s 4:10, pravega ritma pa niso ujeli oziroma so ga šele ob koncu, ko je bilo že vse izgubljeno. Ubranili so štiri zaključne žoge, peta pa ne, izid niza je bil 25:18. Kamničani so bili precej boljši tudi v drugem delu tretjega niza, tako da so povedli z 2:1 in nasmihala se jim je zmaga, ki je bila še bližje, ko je Jure Lakner z asom poskrbel, da so v četrtem nizu povedli z 18:17. Tod servisi Alena Šketa so prednost spet vrnili na stran gostov, ki so minimalno vodstvo zadržali do konca niza. V "tie breaku" je bil ACH ves čas v minimalni prednosti, ki pa je zadostvala za zmago.

"O kakšni kakovosti tekme ne bi govoril, mi smo igrali pod svojimi sposobnostmi, tako taktično kot tehnično, a kot rečeno, na koncu šteje zmaga," je po tekmi dejal trener ACH Radovan Gačič. | Foto: Vid Ponikvar "O kakšni kakovosti tekme ne bi govoril, mi smo igrali pod svojimi sposobnostmi, tako taktično kot tehnično, a kot rečeno, na koncu šteje zmaga," je po tekmi dejal trener ACH Radovan Gačič. Foto: Vid Ponikvar

"Žar v naši ekipi sploh ni bil vprašljiv, kajti že pred sredino tekmo v ligi prvakov smo vedeli, da je pred nami težek teden. Veseli me, da smo ponovno našli dovolj mentalne moči, da smo prišli do zmage. Objektivno nismo prikazali ravno najboljše igre, domačini so izkoristili to, kar jim je bilo ponujeno, toda na koncu sem tudi z dvema osvojenima točkama zadovoljen. O kakšni kakovosti tekme ne bi govoril, mi smo igrali pod svojimi sposobnostmi, tako taktično kot tehnično, a kot rečeno, na koncu šteje zmaga," je po tekmi dejal trener ACH Radovan Gačič.

"Prvi niz res ni bil najboljši, do tie-breka pa smo bili enakovredni Ljubljančanom. Žal smo tie break slabo začeli, vendar se nismo predali do konca, kar ni bilo dovolj za zmago. Navkljub porazu je to lahko dobro vodilo za naprej, morali pa bomo vztrajati na svoji poti. Dejstvo je, da smo iskali najboljšo rešitev na mestu korektorja, zato smo v drugem nizu na tem mestu začeli igrati s Soso. Pač imamo različne zasedbe in skušamo najti tisto pravo na vsaki tekmi. Prvenstvo bo še dolgo, mislim, da smo vse bližje ACH Volleyju," pa zaradi poraza ni preveč obremenjeval strateg Calcita Matija Pleško.

1. DOL za moške, 10. krog

Sobota, 3. december
Fužinar Sij Metal Ravne : Hiša Na Kolesih Triglav    3:2 (-21, 16, 20, -23, 10)
Calcit Volley :  ACH Volley Ljubljana    2:3 (-20, 18, 20, -23, -12)
OK Merkur Maribor : Salonit Anhovo   3:0 (14, 16, 15)
Črnuče : Panvita Pomgrad     1:3 (-28, -24, 23, -14)

 

 Lestvica

1. ACH Volley  10 tekem - 28 točk
2. Calcit Volley 10 - 25
3. Panvita Pomgrad 10 - 20
4. Merkur Maribor 10  - 16 
5. Hiša na kolesih 10 - 11
6. Črnuče 10 - 8
7. Salonit Anhovo 10 - 7
8. Fužinar Sij Metal 10 - 5

Calcit Volley
Sportal Kamničanke do nove zanesljive zmage
Ne spreglejte