Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2022,
21.06

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

ACH Volley Odbojkarska liga prvakov

Sreda, 30. 11. 2022, 21.06

1 leto, 3 mesece

ODBOJKARSKA LIGA PRVAKOV, 3. KROG

ACH po poslastici v Tivoliju ostal brez pomembnih točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank | ACH Volley ostaja brez zmage v letošnji ligi prvakov. | Foto Grega Valančič/Sportida

ACH Volley ostaja brez zmage v letošnji ligi prvakov.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so v Tivoliju proti turški ekipi Ziraat Bank Ankara lovili pomembno zmago v boju za drugo mesto in napredovanje v izločilni del lige prvakov, a obračun izgubili z 2:3 v nizih. Perugia po novi zmagi, tokrat s 3:0 nad SWD-Powervolley, ostaja stoodstotna.

ACH Volley liga prvakov
Sportal ACH Volley pred pomembnim obračunom v ligi prvakov

Na tekmi tretjega kroga skupinskega dela lige prvakov sta se v dvorani Tivoli pomerili ekipi ACH Volley Ljubljana in Ziraat Bank iz Ankare. Pred več kot štiritisočglavo množico smo bili priča pravi odbojkarski poslastici, na kateri smo spremljali pet nizov, na koncu so se izjemno pomembne zmage veselili turški odbojkarji.

Začetek po notah gostov

Začetek tekme je pripadel gostom, ekipi Ziraata, ki si je z odličnimi servisi priborila prednost šestih točk (4:10), domači strateg Gačič je bil primoran poseči že po drugi prekinitvi. Odbojkarji Ziraat Banka iz Ankare niso popuščali in so bili boljši v vseh elementih igre. Gjorgiev je bil na strani oranžnih zmajev najbolj razpoložen in je z asom znižal zaostanek na 14:19. To ni zadostovalo, da bi ljubljanski odbojkarji kljub izjemni podpori s tribun resneje ogrozili Turke, ki so uvodni niz mirno pripeljali v svojo korist (17:25).

Fotogalerija s tekme v Tivoliju (Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 55

Zmaji vrnili udarec

Uvod drugega niza je tokrat pripadel zmajem, ki so na krilih Gjorgieva v napadu in izjemnih blokov Videčnika povedli s 5:3. Šen, ki je v drugem nizu zamenjal Köka, je z učinkovitim napadom poskrbel za vodstvo treh točk (9:6). Ljubljančani so pokazali drugačen obraz kot v prvem nizu in stopnjevali ritem igre. Šket je uspešno napadal za 15. točko (15:10), na kar je sledil odmor na zahtevo trenerja gostov. To ni spremenilo stanja na igrišču, ACH Volley je prevladoval in osvojil drugi niz po uspešnem zaključku Šketa (25:20).

Tudi tretji niz domačim 

Zmaji so odlično odprli tretji niz, Gjorgiev je dosegel as za vodstvo s 4:1. Odbojkarji Ziraat Volleyja so na sedmi točki ujeli priključek in sledilo je izenačeno nadaljevanje. Kapetan Gjorgiev je z izjemnim napadom poskrbel za prednost treh točk (18:15), trener Kavaz pa je posegel po prekinitvi. Turki so izenačili na 18. točki, ACH Volley pa odgovoril z dvema zaporednima točkama za 20:18. V izjemno napeti končnici so si zmaji z dvema napadoma Mašulovića priigrali prvo zaključno žogo. To so Turki še ubranili, naslednjo je s silovitim napadom izkoristil izjemni Gjorgiev (25:23).

Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Izenačenje

V četrtem nizu smo v polni dvorani Tivoli še naprej spremljali srdit spopad, ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu. V drugi polovici niza so odbojkarji Ziraata uspeli pobegniti za tri (18:15), vendar so ljubljanski odbojkarji hitro odgovorili in se na začetnem udarcu Šena približali zgolj na točko zaostanka (17:18). Sledila je daljša prekinitev zaradi pregleda točke, ki so jo delivci pravice dosodili v korist gostov (17:20). Po zaostanku zmajev s 23:19 je izjemni kapetan oranžnih zmajev z odličnimi servisi in napadom približal zmaje na 23:24. Turki so vseeno uspeli niz pripeljati v svojo korist (23:25).

Na koncu slavje Turkov

Izvrstna igra na obeh straneh se je nadaljevala tudi v petem nizu, v katerem so odbojkarji Ziraata na krilih razpoloženega nizozemskega korektorja Ter Maata pobegnili za štiri točke prednosti (6:10). Koncilja je z močnimi servisi zmanjšal zaostanek le na točko (10:11), vendar so Turki kljub temu po uspešnem napadu Ter Maata prišli do prve zaključne žoge. Z uspešnim varanjem kapetana Eksija so tekmo pripeljali sebi v prid (12:15).

Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Sreče niso imeli na svoji strani

Trener ACH Volley Ljubljana Radovan Gačič: "Izjemno vzdušje in težka tekma s kar nekaj preobrati. V prvem nizu smo delovali premalo odločno, kar so s pridom izkoristili odbojkarji Ziraata. Potem smo se sprostili in zaigrali bistveno bolje. Na koncu so o zmagovalcu odločale malenkosti in tokrat nismo bili mi na srečni strani."

Igralec ACH Volley Ljubljana Klemen Šen: "Velika škoda za poraz, ki bi nam že sedaj odprl marsikatera vrata. Vendar nič še ni izgubljenega. Danes smo dokazali, da se znamo kosati z najboljšimi ekipami in s to miselnostjo bomo odpotovali tudi v Nemčijo. Sedaj moramo umiriti glave, saj nas že v soboto čaka derbi v državnem prvenstvu."

Še tri priložnosti

Poraz Ljubljančanov v boju za drugo mesto in s tem nastop v osmini finala še ni usoden, a je jasno, da bodo morali varovanci Radovana Gačiča izgubljeni točki nekje nadomestiti, za kar bodo imeli še tri priložnosti. Zaenkrat so sicer še na drugem mestu, imajo štiri točke, točko več od nemškega Powervolleys Dürna in dve več od Ankare, ampak bodo v nadaljevanju proti tema ekipama gostovali, za zaključek bodo gostili še vodilno Perugio.

Stoodstotna Perugia je za tretjo zmago s 3:0 odpravila Powervolleys Düren, Gregor Ropret je k zmagi prispeval tri točke.

Perugia Gregorja Ropreta je vknjižila tretjo zmago. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Perugia Gregorja Ropreta je vknjižila tretjo zmago. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prvi poraz za Vinčića in Šterna 

V skupini A je Friedrichshafen Dejana Vinčića in Žige Šterna v derbiju za prvo mesto z 1:3 izgubil s poljskim klubom Jastrzebski Wegiel. Nemci so uvodni niz dobili, v drugem je bilo vroče, s 33:31 je pripadel poljskemu moštvu, ki je dobil naslednja dva in vpisal novo zmago.

V skupini B je Recycling Berlin, h kateremu se je pred sezono preselil Sašo Štalekar, pri vodilnemu kolektivu skupine Aluron Zawierce slavil s 3:1.

Odbojkarska liga prvakov, 3. krog

Skupina E

Sreda, 30. november
ACH Volley : Ziraat Bank Ankara 2:3 (-17, 20, 23, -23, -12)
ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 18, Mašulović 6, Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 3, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 31, Videčnik 10, Kök 1, Šen 8. Trener: Radovan Gačič.
Ziraat Bank Ankara: Atanasov 13, Ter Maat 30, Bulbul 9, Yucel 7, Tokgoz, Eksi 4, Firincioglu, Tuinistra 9, Tosun, Gunes 9, Sahin, Bayraktar, Gedik, Yatgin. Trener: Mustafa Kavaz.

Torek, 29. november
SWD-Powervolley : Perugia 0:3 (-17, -23, -21)
(Gregor Ropret 3 točke za Perugio.)

Lestvica:
1. Perugia  3  tekme  -  3 zmage (9 točk)
2. ACH Volley  3  -  1 (4)
3. Powervolleys Düren 3  - 1 (3)
4. Ziraat Bank Ankara 3  -  1 (2)


Skupina A

Torek, 29. november
Friedrichshafen : Jastrzebski Wegiel 1:3 (18, -31, -14, -22)
(Žiga Štern 9 točk, Dejan Vinčić 3 točke za Friedrichshafen).

Sreda, 30. november
Vojvodina Seme : Montpellier 3:1 (-19, 28, 17, 23)

Lestvica:
1. Jastrzebski Wegiel  3  - 3   (9)
2. Friedrichshafen  3 - 2   (5)
3. Vojvodina Seme  3 - 1  (3)
4. Montpellier  3 -  0 (1)


Skupina B

Sreda, 30. november
Aluron Zawierce : Recycling Berlin 1:3 (-21, 20, -27, -25)
(Sašo Štalekar za Recycling Berlin ni igral)

Hebar Pazardžhik : Halkbank Ankara 2:3 (-19, -20, 19, 22, -7)

Lestvica:
1. Aluron Zwierce  3  - 2 (6)
2. Halkbank  Ankara  3  - 2  (5)
3. Recycling Berlin  3  - 2  (5)
4. Hebar Pazardžhik 3  - 0  (2)

ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov
Sportal ACH Volley do pomembne zmage v ligi prvakov
Ne spreglejte