Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
10.34

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

James Rodriguez Zinedine Zidane Real Madrid Betis

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 10.34

5 let, 2 meseca

Zvezdniku Reala gre na živce, da dvomijo o njem: Nisem se zredil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
James Rodriguez je v nedeljo prvič pod vodstvom Zinedina Zidana zaigral v prvi enajsterici. Real je osvojil le točko, Kolumbijec pa je potožil, da mu govorice o nešportnem življenju parajo živce.

Leto 2016 se za Jamesa Rodrigueza ni začelo najboljše. V sezoni, ki so jo v jesenskem delu zaznamovale tudi poškodbe, na nogometnem igrišču ne prikazuje predstav, ki jih od njega pričakujejo navijači. Za dodatno nejevoljo so poskrbele še govorice o nešportnem življenju, ki so špansko prestolnico preplavile po incidentu s policijo. Takrat je Kolumbijec vozil prehitro, policisti pa so ga s težavo prisilili, da je ustavil svojega jeklenega konjička in priznal napako. "Nisem vozil tako hitro, kot se je govorilo. V avtu sem poslušal glasbo zelo naglas, tako da nisem slišal policijske sirene. Nisem neumen. Če bi opazil policijski avto, bi seveda takoj ustavil. Opravičujem se za svoje dejanje. Ljudje pač delamo napake," je 24-letni zvezdnik, ki v dresu madridskega velikana še čaka na najboljše predstave, opisal dogodek, ki ga je pred tedni očrnil v javnosti.

Zgodil se je v najbolj neprimernem trenutku, saj se je na trenerskem stolčku Reala zgodila menjava. Rafael Benitez se je poslovil, prišel pa je Zinedine Zidane. Na prvih dveh tekmah pod njegovim vodstvom ni bil uvrščen v začetno enajsterico. Prednost je dobil Španec Isco, tako da se je začelo šušljati o tem, da bi lahko Kolumbijec zapustil zvezdniško zasedbo v belih dresih.

Prvič med enajst, Realu pa spodrsnilo

Real je v nedeljo po dveh visokih domačih zmagah nad Deportivom (5:0) in Sportingom (5:1) gostoval pri Betisu. V Sevilli je nameraval podaljšati niz pod vodstvom Zidana, a se je uštel. Osvojil je le točko (1:1), s tem pa dovolil vodilni Barceloni, da mu je ušla na štiri točke razlike. Zaostanek bi se lahko kmalu še povečal, saj so Katalonci odigrali tekmo manj od največjih tekmecev, s tem pa se Real oddaljuje od cilja, da bi v tej sezoni postal španski prvak.

Na nesrečo Kolumbijca si je Real prvi spodrsljaj s trenerjem Zidanom privoščil ravno na tekmi, na kateri se je James prvič znašel v začetni postavi. V udarno enajsterico je vskočil zaradi odsotnosti Valižana Garetha Bala, ki ima poškodovano mečno mišico. James je odigral 80 minut in sodeloval pri edinem zadetku Reala, ki ga je v 71. minuti dosegel Karim Benzema (1:1).

Zidane bo pogrešal točki, a ni razočaran

Zidane po remiju Reala ni bil preveč potrt. Izžareval je ponos, saj so njegovi izbranci že zaostajali, a kljub zelo razpoloženemu vratarju Betisa Antoniu Adanu našli pot do izenačenja. ''Nisem razočaran. Nadaljevali bomo z našim delom. Smo na dobri poti. Igrali smo bolje kot na zadnji tekmi, zlasti v drugem polčasu. Zelo sem ponosen na dosežek, bom pa pogrešal dve točki,'' je po remiju v Sevilli povedal trener Zidane, ki mu gredo na živce govorice o nešportnem življenju Jamesa.

''Jezen sem, ko poslušam take govorice. To, kar vidim pri Jamesu, mi je všeč. Je povsem osredotočen na tisto, kar počne na igrišču. Ne verjamem v stvari, ki jih govorijo o njemu. Je zagnan, dela zgledno,'' meni nekdanji francoski nogometni as, ljubljenec navijačev Reala.

Kolumbijec ima o njem dobro mnenje: ''Spremembe so dobro vplivale na ekipo. Zdaj vsi bolj poslušamo trenerja. Imam dober odnos s trenerjem, veliko sva se pogovarjala,'' je dejal 24-letni zvezdnik, poročen z Danielo Ospino, sestro reprezentančnega soigralca, Arsenalovega vratarja Davida.

Ne spreglejte