Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 1. 2022,
8.15

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

špansko prvenstvo La Liga plača Barcelona Gerard Pique

Nedelja, 9. 1. 2022, 8.15

2 leti, 3 mesece

Gerard Pique razkril plačo

Zvezdniku Barcelone prekipelo, javno je obelodanil plačo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Gerard Pique | Gerard Pique je javno objavil svojo plačo. | Foto Reuters

Gerard Pique je javno objavil svojo plačo.

Foto: Reuters

Branilec katalonskega nogometnega velikana Barcelone, Gerard Pique, je na družbenih omrežjih javno obelodanil svojo plačo. Na Twitterju je objavil izpisek svojega bančnega računa, s katerega je razvidno, da mu je klub 30. decembra lani nakazal 2.328.884,39 in pripisal, da je to druga polovica plače za leto 2021.

Štiriintridesetletni nogometaš, ki je številko svojega računa seveda prikril, se je na ta način odzval na ocene znanega španskega športnega novinarja, ki je menil, da je dohodek evropskega in svetovnega prvaka v Barceloni precej višji, je v soboto poročala nemška tiskovna agencija dpa. "Malo več spoštovanja," je še zahteval Pique.

Novinar Lluis Canut je v četrtek na športni televiziji Esport3 govoril o bistveno večjih plačah nogometašev Barcelone, ob Piqueju je imenoval tudi Sergia Busquetsa, Jordija Albo in Samuela Umtitija, pri tem pa za svoje trditve ni navedel vira.

Na poročanje se je odzvala tudi Barcelona. "Navedeni zneski so napačni in ne ustrezajo klubski resničnosti. Zneski so opredeljeni kot fiksni prihodki, čeprav gre vedno za variabilne, ki jih praktično nikoli ni možno zaslužiti," so zapisali v klubu.

Barcelona s krizo in visoko zadolženostjo še kar polni časopisne stolpce na Iberskem polotoku. Klubski dolg naj bi znašal kar 1,35 milijarde evrov, zato mora klub v procesu sanacije financ spoštovati omejitev sredstev za plače nogometašem.

Oglasil se je tudi po zmagi Reala nad Valencio

Španski zveznik pa na Twitterju ne skopari z besedami. Oglasil je tudi v soboto zvečer po zmagi Real Madrida nad Valencio (4:1) in pokomentiral objavo uradnega profila Valencie. "Ropi v Madridu se začenjajo vse bolj ponavljati. Money Heist," so zapisali in se ob tem obregnili na nekatere sodniške odločitve na obračunu z Realom, ob tem pa uporabili prispodobo s serijo Money Heist, ki ponazarja rop največjih razsežnosti v Madridu. Pri Valencii so imeli verjetno ob tem v mislih predvsem sporno odločitev sodnika ob koncu prvega polčasa, ko je v kazenskem prostoru Valencie pokazal na belo piko v korist Reala, ki je z izkoriščeno enajstmetrovko tudi povedel. "Ne govorite preglasno, da vas ne bodo sankcionirani," pa je sarkastično ob tem pripisal Pique.

Preberite še:

Angel Correa
Sportal Kakšna tekma! Oblak ubranil 11-m, pred tem zaploskal golu sezone.
Philippe Coutinho, Steven Gerrard
Sportal Brazilec iz Barcelone na Otok, kjer ga bo treniral nekdanji soigralec
Kamerun
Sportal Nočna mora evropskih velikanov, oslabljeni tudi Kraševci
Ne spreglejte