Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 5. 2015,
16.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Sergio Ramos Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus Alfredo Di Stefano

Torek, 12. 5. 2015, 16.23

6 let, 7 mesecev

Zvezdniki Reala želijo isto, kar so doživeli proti Janu Oblaku

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Real bo v sredo v Madridu skušal premagati Juventus in nadoknaditi zaostanek s prve tekme polfinala lige prvakov (1:2). Evropski prvaki za pomoč prosijo tudi navijače.

Resda so ob koncu preteklega leta osvojili naslov klubskega svetovnega prvaka, kar je bilo v konkurenci vse prej kot konkurenčnih klubov pričakovano, a nogometaši Reala so v letošnjem letu zapravili skorajda vse, kar se je zapraviti dalo. Od pokalnega tekmovanja, v katerem so zmagali lani, so se poslovili že v četrtfinalu. Za naslov državnega prvaka še imajo možnosti, a tudi sami verjetno ne verjamejo v to, da bo Barcelona, ki je v sijajni formi, v zadnjih dveh prvenstvenih krogih zapravila kar štiri točke naskoka. Zdaj jim grozi, da brez lovorike ostanejo še v najprestižnejšem tekmovanju. V ligi prvakov.

Tam, kjer so lani zmagali in osvojili deseti evropski naslov. Na prvi tekmi so v Torinu proti Juventusu izgubili z 1:2, v sredo zvečer bodo skušali na Santiagu Bernabeu nadoknaditi zaostanek in se prebiti v berlinski finale. Če jim ne bo uspelo, se bodo na čelu s trenerjem Carlom Ancelottijem znašli na hudem udaru kritikov, zato se vsi, od prvega do zadnjega, zavedajo, da je pred njimi tekma leta. In na njej želijo polno podporo navijačev.

Pred povratno četrtfinalno tekmo je bilo veličastno

Podobno kot pred povratno tekmo četrtfinala proti mestnemu tekmecu Atleticu Jana Oblaka nogometaši iz Madrida tudi tokrat navijače v dneh pred tekmo prosijo, naj jih podprejo. Spomnimo, takrat so navijači Reala Cristianu Ronaldu in soigralcem že na poti do štadiona pripravili kuliso, ob kateri so lahko nogometaši čutili, da imajo polno podporo.

Kako so navijači na tekmo proti Atleticu pospremili nogometaše Reala?

Očitno jim je koristilo, saj so napredovali. Se bo zgodba ponovila? Sergio Ramos upa in verjame, da se bo.

Govoril je že Alfredo Di Stefano

"Di Stefano je rekel, da noben igralec ni tako dober, kot so dobri vsi igralci skupaj. Vi ste naša številka 12," je na Twitterju navijačem sporočil izkušeni španski branilec in se spomnil na enega najbolj slovitih nogometašev v zgodovini kraljevega kluba, lani umrlega Alfreda Di Stefana.

Ne spreglejte