Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 1. 2014,
18.22

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nejc Pečnik Dragan Džajić Slaviša Stojanović Crvena zvezda

Sreda, 22. 1. 2014, 18.22

2 leti, 9 mesecev

Zvezda v Sloveniji pod Stojanovićevo taktirko tlakuje pot do naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slaviša Stojanović se je za nekaj tednov vrnil v domovino, kjer bo s Crveno zvezdo, pri kateri izstopa Nejc Pečnik, opravil glavnino priprav. Cilji so visoki. Na Marakano želi vrniti naslov prvaka.

Beograjski velikan, nekdanji evropski prvak ter klub z največjim številom simpatizerjev na območju nekdanje Jugoslavije, se spopada s krutimi finančnimi težavami. Najhujšimi od ustanovitve kluba, z resnim glasom priznava Dragan Džajić, klubski predsednik in nesporna nogometna avtoriteta na tem delu Evrope. "A pričakujem boljše čase," je v bolj vedrem tonu dodal nekdanji zvezdnik jugoslovanskega nogometa.

Na Primorskem dobili tisto, kar so iskali

Prazna blagajna, ki jo bremenijo visoki dolgovi, onemogoča bolj dejavno iskanje vrhunskih okrepitev, kar pa rdeče-belega tabora ne odvrača od uresničitve težko pričakovanega cilja. Po sedmih letih želi na Marakani pozdraviti naslov srbskega prvaka in prekiniti boleče obdobje, ko je z zavistjo pogledovala na dvorišče Partizana, ki se je po zaporednih lovorikah lahko kopal v morju šampanjca.

"Imamo pogoje, ki smo si jih lahko le želeli, predvsem pa mir in zbranost v delu," je pojasnil Slaviša Stojanović, ki ga čaka velikanski spomladanski izziv. Milijoni navijačev so z navdušenjem sprejeli drugo mesto na razpredelnici in minimalen zaostanek za Partizanom, želja o tem, da bi Crvena zvezda po dolgih letih končala prvenstvo pred črno-belimi sosedi, je vedno večja. Z njimi posredno raste tudi pritisk, ki pa mu je Stojanović kot vodja strokovnega štaba (pomaga mu tudi rojak Miloš Kostić, op. p.) po besedah predsednika kos, hkrati pa verjame, da bo tako tudi v spomladanskem delu.

Veličina kluba se prepozna na vsakem koraku

Stojanović se je jeseni spopadal s številnimi kritikami in ovirami na delu v srbski prestolnici, a na koncu kritikom zaprl usta z dobrimi rezultati v domačem prvenstvu.

"Ob delu sem naletel na pričakovane in nepričakovane situacije, povezane z rezultati in nastopi na igrišču. Nikoli ne veš, kako se bodo odzvali občinstvo in mediji, odloča kup dejavnikov. Gre pa za klubskega velikana, kar mi je kristalno jasno postalo že ob uvodnih trenutkih. Na vsakem koraku se prepozna veličina Crvene zvezde. S tem živimo iz dneva v dan, vpijamo izkušnje in se zelo hitro učimo," je zaupal nekdanji selektor Slovenije, ki si je po stresni izkušnji, začinjeni s skromnimi rezultati v kvalifikacijah za SP 2014, v trenerskem smislu povrnil samozavest na klopi srbskega jesenskega podprvaka.

"Upam, da bomo še dolgo sodelovali s trenerjem Stojanovićem in nogometašem Pečnikom. Zelo smo zadovoljni z njima. Verjamem, da bomo skupaj postali prvaki Srbije," je slovensko kolonijo v Beogradu pohvalil Džajić.

"Igrišče je malce slabše od takrat, ko sem v Kopru gostoval z reprezentanco, a še vseeno krasno. Pomembno je, da lahko delamo v miru in se osredotočamo na treninge. To je tudi odlična poteza za Slovenijo," je ob začetku priprav v domovini dejal Nejc Pečnik, ki si je prek rdeče-belega dresa zagotovil vrnitev v člansko reprezentanco. Formo beograjskega kluba bo na pripravah pilil proti številnim slovenskim klubom.

Stojanović se bo pomeril tudi s slovitim Ćirom

Na papirju, če se osredotočimo na trenersko vlogo, bo izjemno zanimiv 5. februar. Na Bonifiki se bosta pomerili Crvena zvezda in Sloboda iz Tuzle, bosanskega drugoligaša pa vodi nihče drug kot "trener vseh trenerjev" Miroslav Ćiro Blažević. "Dobro, to bo zanimivo z vidika, kdo je trener, a mene bolj zanimajo taktične zadeve na igrišču. Odigrali bomo veliko tekem s slovenskimi prvoligaši, Domžalami, Gorico in Koprom, ki so pri vrhu razpredelnice, odprta pa je tudi možnost, da bi se pomerili z Udinesejem," je naznanil še morebitno gostovanje v bližnjem Vidmu.

Ne spreglejte