SiolNET. Sportal Nogomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znebiti se dolgov in izkoristiti pozitivno klimo

4

termometer

 | Foto:
Velenjski Rudar je poleti doživel ogromne spremembe. Novo vodstvo je prineslo sveže ideje, za kadrovsko politiko je odgovoren Spasoje Bulajić, trenerska paličica ostaja v rokah Jerneja Javornika.

Cilj Velenjčanov je jasen. Radi bi stabilizirali klub, obstali v druščini najboljših in dočakali obdobje, ko se jim ne bo več treba obremenjevati z rdečimi številkami. Zaradi njih so pred kratkim izgubili šest prvokategornikov, ki jih bo težko nadomestiti čez noč. "Ogromno igralcev iz udarne enajsterice je odšlo. Zamenjala se je tudi uprava, tako da se v zadnjem času pri nas veliko dogaja. Veliko je novosti, zdaj pa potrebujemo čas, da se vse postavi na svoje mesto. Žal smo v zamudi," je spoznal strateg Jernej Javornik, ki je v prejšnjih sezonah z velenjskim klubom izkusil dve skrajnosti. Knape je senzacionalno popeljal do visokega mesta v prvenstvu (2013/14) in posledično tudi v Evropo, ko so klub začele obremenjevati finančne stiske in si je osrednji pokrovitelj privoščil zategovanje pasu, pa so se Velenjčani preselili v spodnjo polovico razpredelnice.

Najboljšo postavo bodo iskali v uvodnih krogih prvenstva

V poletnem pripravljalnem obdobju so zamenjali ogromno igralcev, tako da potrebujejo še nekaj časa, da se bodo primerno uigrali in skušali prikazovati tisto, kar od njih zahteva trener. Da se to ne bo zgodilo še tako hitro, je pokazal drugi polčas pripravljalne tekme s Kekovo Rijeko, ki je obrambo Rudarja premagala kar petkrat.

Po svoje se ponavlja zgodba iz zimskega pripravljalnega obdobja, ko so Velenjčani s prazno denarnico ostali doma in trenirali v hladnih, pogosto neprimernih razmerah za kakovostno nogometno vadbo, posledice pa čutili na začetku spomladanskega dela, ko so trpeli rezultati.

"Danes imamo generalko z Vorsklo, prvo postavo pa bomo iskali, ko bomo povsem pripravljeni. Iskali jo bomo skozi uvodne kroge prvenstva," pojasnjuje 40-letni strateg, ki po novem tesno sodeluje z Ramizom Smajlovićem.

Pred leti sta bila soigralca, druži ju tudi podobno razmišljanje. Smajlović ima izkušnje z delom z mlajšimi kategorijami Rudarja in dobro pozna lastnosti nadarjenih igralcev, ki trkajo na vrata članske ekipe. Javornik ga je zato z veseljem povabil, da opravlja vlogo njegovega pomočnika.

Bulajić vrnil strelskega kralja Eterovića

Velenjčani želijo v tej sezoni odpreti vrata vsem nadarjenim fantom, ki bodo ustrezali kriterijem in se lahko spustili v oster prvoligaški boj. "Odločamo se bolj za domače fante, ki lahko dajo nogometu veliko. Velika stvar je to, da sta ostala Bolha in Črnčič, verjetno bomo iz Domžal dobili še mladega igralca Anžeta Piška," je napovedal Javornik. Več bo znanega kmalu, najverjetneje že do ponedeljka, ko bi lahko klub podaljšal pogodbo še z nekaterimi igralci. Prva liga Telekom Slovenije se začne konec tedna, zato je trenerju padel kamen od srca, ko je velenjski klub v petek slovesno podpisal dveletne pogodbe s sedmimi igralci. Med temi je kar nekaj povratnikov, ki so v 1. SNL že igrali v dresu Rudarja.

"Zdaj se počutim bolje. Težko je delati z nogometaši, če še nimajo pogodbe. Veliko težje jim je postavljati zahteve," si je oddahnil nekdanji napadalec knapov, ki tesno sodeluje z novim športnim direktorjem Spasojem Bulajićem, ponosnim na to, da se je v Šaleško dolino vrnil Dalmatinec Mate Eterović. V dresu Rudarja je bil pogosto zelo nevaren za tekmece.

Želijo se otresti dolgov

V klub so vstopili mladi ljudje in zasedli vodilna mesta. Novi predsednik je Mitja Kamenik, ki je ambiciozen in željan dokazovanja. V klubu vlada pozitivno vzdušje. Prisotna je želja, da se klub postavi na dobre temelje. Knapi se želijo čim prej otresti dolgov in prvoligaško zgodbo peljati naprej.

"Sezona bo težka, a ostajamo pozitivni. Ambicije, volje in želja nam ne manjka, bomo pa šli iz tekme v tekmo. Prvi cilj je, da se v tej sezoni stabiliziramo. Pa še nekaj moram dodati, knapi smo bili vedno trdoživi. Na tem bomo graditi tudi prihodnost," tekmecem sporoča, da bodo v tej sezoni poskušali mešati štrene tudi največjim in da ne bodo izobesili bele zastave pred nikomer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin