Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
9. 9. 2016,
14.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Manchester City Manchester United nogomet Zlatan Ibrahimović

Petek, 9. 9. 2016, 14.57

6 let, 7 mesecev

Napadalec Manchester Uniteda pred mestnim derbijem

Zlatan Ibrahimović: Pripravljeni smo, čakamo, da se tekma začne #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Zlatan Ibrahimović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zlatan Ibrahimović je pred sobotnim derbijem (13.30) na Old Trafford med Unitedom in Cityjem dobro razpoložen. "Take tekme me le dodatno motivirajo," je za MUTV povedal veliki Šved, ki bo ena izmed mnogo groženj za vrata sinjemodrih.

Švedski napadalec je kljub svojim zrelim letom, ima jih že 34, pri Manchester Unitedu hitro dokazal, da je nogometaš svetovnega formata. Na štirih uradnih tekmah je dosegel štiri zadetke in postal prvi strelec rdečih vragov.

"Take tekme me le dodatno motivirajo. O sobotni vsi govorijo, kar je nekaj običajnega. To ni nič takšnega, česar še nisem videl. Igral sem že na el clasicu, milanskem derbiju, tekmi med Ajaxom in Feyenoordom, ki je na Nizozemskem velika stvar, in v zadnjih letih na dvobojih med PSG in Marseillom. Edino, kar mi je manjkalo, je derbi za Manchester. Sem stoodstotno pripravljen, samozavesten in osredotočen, kako tudi ne bi bil, saj sem v to vložil veliko truda. Vse je tako, kot mora biti, čakamo le še na začetni žvižg," je v intervjuju za MUTV povedal Ibrakadabra.

V soboto ob 13.30 se bo v gledališču sanj gnetlo 75 tisoč duš. Med njimi ne bodo manjkali niti Slovenci, ki jim srce gori za rdeče vrage. | Foto: Reuters V soboto ob 13.30 se bo v gledališču sanj gnetlo 75 tisoč duš. Med njimi ne bodo manjkali niti Slovenci, ki jim srce gori za rdeče vrage. Foto: Reuters

Prenos tekme v več kot 190 državah, bo padel novi rekord?

Za kako veliko tekmo gre, govori tudi podatek, da bodo tekmo prenašali v več kot 190 državah, ogledalo pa naj bi si jo okoli 700 milijonov ljudi. Morda še več, mnogi menijo, da bi lahko sobotni spektakel postal najbolj gledan nogometni dogodek vseh časov. Marca 2015 si je el clasico ogledalo od 400 do 500 milijonov ljudi, v istem mesecu istega leta pa je tekma med Manchetser Unitedom in Liverpoolom poskrbela za nov mejnik. Derbi večnih rivalov si je ogledalo 700 milijonov ljudi.

"Ljudje o tej tekmi govorijo ves čas, tudi mediji delajo vse mogoče, da bi prilili še dodatno olje na ogenj. Vse to je običajno, nismo pod pritiskom, saj smo pripravljeni na veliki obračun," je dodal Ibrahimović, ki je pred dnevi zadnji okrepitvi Cityja, vratarju Claudiu Bravu, poslal majico za trening. "Tukaj imaš nekaj opreme za trening. Potreboval jo boš. Se vidimo v soboto," je navihani Zlatan Čilencu poslal šaljivo sporočilo in mu morda nagnal tudi strah v kosti. Pričakuje se namreč, da bo Bravo, ki se je v zadnjih dneh prestopnega roka preselil iz Barcelone, med vratnicama sinjemodrih debitiral ravno v soboto.

Sporočilo za čilskega vratarja:

 

Ne spreglejte