Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
8. 1. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Real Madrid Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 8. 1. 2016, 20.00

6 let, 7 mesecev

Zinedine Zidane: Cristiano Ronaldo ne bo šel nikamor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Cristiano Ronaldo je duša Reala," je dejal novopečeni trener Madridčanov Zinedine Zidane in utišal natolcevanja, da je Portugalec na izhodnih vratih kluba. Navijači so zdaj lahko pomirjeni.

Ko je bil na trenerski klopi Rafael Benitez, se Cristiano Ronaldo pri Realu ni počutil najbolje, zato naj bi se okoli Portugalca sukali številni bogati klubi, predvsem PSG in Manchester United, pri katerem si ga spet želijo videti na Old Traffordu. Po spremembi na trenerski klopi so se hitro pojavila namigovanja, da bo Zinedine Zidane začel ekipo graditi okoli nekaterih drugih posameznikov. Bilo je več takšnih in drugačnih informacij, ki so Portugalcu s prstom kazale proti izhodnim vratom Reala.

Zdaj je novopečeni trener desetkratnih evropskih prvakov zanikal takšna natolcevanja in odločno zatrdil, da je Ronaldo v vseh njegovih načrtih. "Cristiano Ronaldo ni naprodaj. On je duša naše ekipe. Dokler je naš član, zagotovo ne bo odšel," je na petkovi novinarski konferenci pred sobotno prvenstveno tekmo proti Deportivu La Coruni, ko bo pred domačimi navijači debitiral na klopi Reala, povedal Zidane.

Spregovoril je tudi o vlogi v moštvu, v kateri ga vidi pod svojim vodstvom. "Igral bo na krilu. Tam, kjer se najbolje počuti. Ne bom mu veliko govoril, kaj in kako. Želim si, da bi bil srečen in užival v igri," je o 30-letnem zvezdniku, ki je član Reala od leta 2009, ko je v Madrid iz Manchester United prišel za rekordnih 94 milijonov evrov, še povedal Francoz, ki bo Ronaldu, ta je pod vodstvom prejšnjega trenerja nekajkrat zaigral tudi v vlogi osrednjega napadalca, očitno namenil veliko svobode v igri.

"Res je, da ni več najmlajši, a Ronaldo še vedno lahko napreduje. Če si želi, je lahko nogometaš vedno boljši. Ni važno, ali je star 20 ali 34 let," je 43-letni neizkušeni trener še povedal o svojem največjem zvezdniku, ki je v tej sezoni na 24 tekmah v vseh tekmovanjih zabil kar 25 golov, a navijači pogrešajo njegove zadetke predvsem na pomembnih tekmah.

S 14 goli, ki jih je zabil v prvenstvu, je skupaj z Neymarjem iz Barcelone drugi na lestvici najboljših strelcev. Z golom več je vodilni še en zvezdnik Barcelone, Luis Suarez.

Ne spreglejte