Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gareth Bale Zinedine Zidane

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 9.57

8 let

Zinedine Zidane: Če hočemo Bala, bomo morali podreti rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Športni direktor madridskega Reala, Zinedine Zidane, priznava, da s Tottenhamom ni šale. Če bodo hoteli na Santiago Bernabeu zvabiti valižanskega čarovnika Garetha Bala, bo moral pasti rekord.

Real je pred štirimi leti za Cristiana Ronalda odštel nepredstavljivih 94 milijonov evrov, za Valižana pa bodo morali odšteti še kakšen evro več. Govori se o odškodnini v višini sto milijonov evrih, kar bi pomenil absolutni svetovni rekord.

"Zanimamo se za Garetha, to ni nobena skrivnost," ni ovinkaril legendarni Francoz. "Po taki sezoni, kot jo je imel, ni presenečenje, da se zanj zanimajo vsi največji klubi na svetu. Če bomo hoteli omehčati nepopustljivi Tottenham, bomo morali seči globoko v denarnico. Menim, da lahko pade novi svetovni rekord v višini odškodnine za posameznika."

Ni veliko klubov, ki bi bili Spursom sposobni ponuditi takšno odškodnino. Tu je recimo pet klubov, a Zidane je prepričan, da če bo Bale odšel, se bo prav gotovo odločil za Real, ki je po njegovem mnenju največji klub na svetu.

Zanimivo bo spremljati, kako se bo na ponudbo odzval Tottenham, ki je še pred nekaj dnevi poudarjal, da Bala ne dajo za nič na svetu. Ena desetina milijarde evrov bi lahko premamila tudi "judovski Tottenham".

Že zdaj je jasno, da bo po ustoličenju novega trenerja "galaktikov" Italijana Carla Ancelottija klub zapustil Argentinec Gonzalo Higuain. Napadalec bo za odškodnino okoli 23,5 milijona evrov okrepil bodisi torinski Juventus bodisi londonski Arsenal. Kaj se bo zgodilo s prvim zvezdnikom "belega baleta", Ronaldom, pa je še vedno zavito v tančico skrivnosti. Vodilni pri Madridčanih so optimistični, da se bodo s Portugalcem v kratkem dogovorili za podaljšanje sodelovanja. S senzacionalno vrnitvijo na Old Trafford tako naj ne bi bilo nič.

Ne spreglejte