Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
10. 1. 2016,
8.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zinedine Zidane Real Madrid Gareth Bale Rafael Benitez Florentino Perez

Nedelja, 10. 1. 2016, 8.13

8 let

Zinedina Zidana je osrečil Valižan, ki je bil na strani prejšnjega trenerja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ob debiju Zinedina Zidana na trenerski klopi Reala, ki je bil po Francozovem okusu, je bil prvo ime Gareth Bale. Valižan, ki je bil eden redkih na strani prejšnjega trenerja Madridčanov.

Zanimivo, prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo, ki naj bi bil med glavnimi pobudniki zamenjave prejšnjega trenerja Rafaela Beniteza, ki ga je predsednik kluba Florentino Perez na hitro in brez kakršnihkoli pojasnil odslovil v ponedeljek, je ob debiju novega trenerja igral slabo in ostal brez zadetka. Gareth Bale, eden redkih iz garderobe Reala, ki so bili ob nedavni trenerski menjavi razočarani, pa je blestel.

Valižan je z goli v 22., 49. in 63. minuti poskrbel, da je trenerski debi Zinedina Zidana minil sijajno. Z visoko zmago s 5:0 (preostala zadetka je prispeval francoski napadalec Karim Benzema) proti v tej sezoni neugodnemu Deportivu La Coruni. Žvižgov s tribun Santiaga Bernabea ni bilo, postali so preteklost. Ob dobri igri Reala so jih zamenjali aplavzi, ki jih ni bilo malo.

Žoga za spominek ob Francozovem debiju

"Gareth je lahko zelo zadovoljen s tem, kar je dosegel danes. Treh golov na eni tekmi ni nikoli lahko doseči. Zdaj mora nadaljevati v podobnem slogu," je strelca 12 prvenstvenih golov, ki je za spominek domov odnesel žogo s tekme ob njegovem trenerskem debiju, povedal 43-letni Zidane, ta do zdaj sploh še nikoli ni samostojno vodil glavne ekipe v članskem nogometu (bil je pomočnik nekdanjega trenerja Reala Carla Ancelottija in trener druge ekipe).

"Igrali smo dobro, imeli smo posest žoge in si ustvarjali priložnosti. Lahko sem zadovoljen. Bomo pa morali igrati še bolje. Šele prišel sem, zato potrebujem čas," je dodal.

Časa bo imel veliko več kot njegovi predhodniki

Čas sicer nikoli ni bil zaveznik Realovih trenerjev, a ga bo imel Zidane zagotovo več, kot so ga imeli njegovi predhodniki. Ne samo zato, ker je še iz igralski časov ljubljenec prvega moža kluba Pereza, tudi in verjetno predvsem zato, ker je zelo priljubljen med navijači Madridčanov.

Ti so ga ob predstavitvi pred začetkom tekme glasno pozdravili, zadovoljstvo nad njegovim prihodom pa izražali tudi med tekmo. Kako zelo priljubljen je med njimi, potrjuje tudi dejstvo, da so pred tekmo pred štadionom na prodajne police spet postavili dres s številko 5, ki ga je v Realu nosil med letoma 2001 in 2006, ko je igral v Madridu. Seveda ni presenečenje, da je bil ta izdelek v zadnjih dneh pravi prodajni hit.

Ne spreglejte