Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2019,
10.08

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

Natisni članek

Real Madrid PSG Atletico Madrid Juventus Maurizio Sarri Diego Simeone Zinedine Zidane Thomas Tuchel liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 19. 9. 2019, 10.08

4 leta, 7 mesecev

Liga prvakov

Zidane razkril, kaj manjka Realu, Tuchel pozdravil Neymarjevo odsotnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01
Zinedine Zidane | Zinedine Zidane po prvem krogu lige prvakov ni mogel biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev. | Foto Reuters

Zinedine Zidane po prvem krogu lige prvakov ni mogel biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

Foto: Reuters

Tudi drugi večer prvega kroga lige prvakov je ponudil številne poslastice in presenečenja. Med drugim je slovenski vratar Jan Oblak z Atleticom izvlekel remi proti Juventusu, oslabljeni PSG je na domačem igrišču razbil Real Madrid. Zinedine Zidane se po debaklu svoje ekipe otepa vse glasnejših kritik navijačev, Thomas Tuchel pa je razkril, kaj se dogaja z Neymarjem.

Jan Oblak, Atletico Madrid
Sportal Oblak po preobratu do točke, Stojanoviću slovenski obračun z Iličićem

Atletico Jana Oblaka je za uvod v ligo prvakov gostil zvezdniški Juventus in izvlekel remi (2:2). Atletico je zaostajal že z 0:2, Oblaka sta v prvem delu drugega polčasa premagala Juan Cuadrado in Blaise Matuidi. Madridčane je med žive vrnil Stefan Savić, za izenačenje pa je v 90. minuti poskrbel Hector Herrera. Atleti so imeli pri zaostanku z 1:2 še eno priložnost, ko je v 83. minuti ob poskusu domačih nogometašev z roko v kazenskem prostoru igral Leonardo Bonucci, a je sodniška piščalka ostala nema.

"V zadnjem delu tekme bi se lahko zgodilo karkoli na obeh straneh in na srečo smo mi našli pot do gola. Pokazali smo kakovost izkušene ekipe, čeprav imamo letos mlajšo ekipo. Kljub vsemu se bo treba še veliko naučiti. Zadovoljen sem, ker nikoli nismo obupali. Vedno smo iskali nove in nove priložnosti za zadetek. Zaslužili smo si vsaj remi," je bil po tekmi zadovoljen strateg Atletov Diego Simeone.

Bi moral sodnik dosoditi najstrožjo kazen v korist Atletica?

  • Da
    77,53 %
    283 glasov
  • Ne
    20,27 %
    74 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    2,19 %
    8 glasov
Oddanih 365 glasov

"Juventus ima po dolgem času novega trenerja, zato zagotovo potrebujejo še nekaj časa, da bodo prikazali takšne igre, kot si jih želijo. Juventus je vedno nevaren in nikoli ne odneha. S takšno zasedbo, kot jo imajo letos, bi lahko osvojili ligo prvakov. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je tekmecem na dušo popihal Simeone.

Na drugi strani je bil po koncu tekme precej razočaran Maurizio Sarri. "Škoda, da smo na koncu le remizirali, saj smo imeli tekmo v svojih rokah. Napredovati moramo v agresivnosti in biti ves čas pozorni. Občutek imam, da smo imeli potek tekme povsem v svojih rokah, tako da po tem remiju ostaja grenak priokus. A moramo ostati pozitivni. Prikazali smo dobro igro, energija je bila na pravi ravni. Uspelo nam je dvakrat zadeti na stadionu Atletica, kar naši ekipi v preteklosti ni uspevalo pogosto. Iz te tekme lahko črpamo veliko," je prepričan nogometni strateg, ki je Chelsea v prejšnji sezoni popeljal do lovorike v ligi Evropa.

Jan Oblak je prejel dva gola, a se je na koncu veselil točke. | Foto: Reuters Jan Oblak je prejel dva gola, a se je na koncu veselil točke. Foto: Reuters

Odsotnost zvezdniške trojice pomagala Parižanom?

Največje presenečenje večera pa so doživeli gledalci v Parizu, kjer je oslabljeni PSG s kar 3:0 odpihnil Real Madrid. Madrid je gostoval na Parku princev pri močno oslabljenem PSG, za katerega niso mogli zaigrati Edinson Cavani, Kylian Mbappe (oba poškodovana) in Neymar (kazen). Po odsotnosti zvezdniških igralcev pa je naravnost zablestel Angel Di Maria. Ta je proti svojim nekdanjim delodajalcem, za katere je igral od leta 2010 do 2014, dosegel dva zadetka že v prvem polčasu.

Neymar je obračun z Realom spremljal s tribun. | Foto: Getty Images Neymar je obračun z Realom spremljal s tribun. Foto: Getty Images

"Mogoče nam je odsotnost Cavanija, Mbappeja in Neymarja koristila. Morda smo zaradi tega občutili manj pritiska, saj so se vsi spraševali, kako nam lahko uspe brez te trojice nogometašev," je prepričan Tuchel, ki se je razgovoril tudi o odhodu Neymarja iz kluba. Brazilski zvezdnik je tekmo na Parku princev spremljal s tribun, saj je prestajal kazen zaradi razburjanja nad sodniki po porazu z Manchester Unitedom v prejšnji sezoni, ko se je PSG poslovil od lige prvakov.

"Med nama z Neymarjem ni bilo nikoli težav. Vedno sva se spoštovala, zato mi ga kljub vsemu ni težko postaviti na igrišče. Do mene se je vedno obnašal profesionalno. Kot profesionalni športnik se mora zdaj osredotočiti na svojo nalogo in dati vse od sebe. Neymar je željan golov in zmag. Zagotovo mu zdaj nekaj časa ne bo lahko, saj so navijači nanj zelo jezni. A s tem se mora spoprijeti," je prepričan Tuchel.

Zidane pod plazom kritik

Zadovoljni Tuchel in razočarani Zidane. | Foto: Reuters Zadovoljni Tuchel in razočarani Zidane. Foto: Reuters V nasprotju z Nemcem pa so pred njegovim trenerskim kolegom Zinedinom Zidanom težki dnevi. Po visokem porazu so se na Twitterju vsuli negativni komentarji nad nekdanjim francoskim nogometašem.

"Danes nas ni bilo na tekmi, že naš pristop je bil povsem napačen. Običajno si ustvarimo ogromno priložnosti, in čeprav smo danes dvakrat zadeli in sta bila gola razveljavljena, je bilo to veliko premalo. Ko zmagamo, zmagamo skupaj, in ko izgubimo, je to krivda celotne ekipe. Parižani so bili veliko boljši v vseh elementih igre. Kar me najbolj jezi, je to, da smo igrali s premalo energije. Na takšni tekmi na takšnem tekmovanju je to nedopustno. Fantje si znajo ustvariti priložnosti za zadetek, in to me ne skrbi. Skrbi me veliko pomanjkanje energije in želje na igrišču. Lahko igraš slabo, a če se boriš in pokažeš energijo, imaš takoj več možnosti za uspeh. Čudno je, ker z igralci, kot so Gareth Bale, Karim Benzema in Eden Hazard, nismo ustvarili veliko pravih priložnosti," je bil po tekmi razočaran Zidane, ki s svojo ekipo ne najde prave forme.

Preberite še:

Nenad Bjelica
Sportal Hrvat je po spektakularni zmagi na vsa usta hvalil Slovenca. Oba.
Ne spreglejte