Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 5. 2014,
9.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Šuler NK Maribor NK Maribor Luka Koper

Sreda, 21. 5. 2014, 9.31

8 let

Že danes bi rad nadaljeval zbiranje lovorik

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marko Šuler je lovorike še naprej zbiral tudi po prihodu v Maribor. "Upam, da bom ta trend nadaljeval že danes," sporoča pred večernim finalom pokala.

Nekdanji reprezentant Slovenije, s katero je pred štirimi leti nastopil tudi na svetovnem prvenstvu, žal še ne ve, ali bo danes igral. Ima težave s poškodbo, zaradi katere je izpustil zadnji dve prvenstveni tekmi Maribora. Potrditev novega naslova slovenskega prvaka je tako spremljal le ob igrišču. Seveda upa, da bo tokrat drugače, da bo v finalu pokalnega tekmovanja v Kopru igral in soigralcem pomagal do nove lovorike. Do zmage nad Gorico.

Tri domače in štiri iz tujine

Lovorik na nogometni poti 31-letnega Korošca res ne manjka. Državni prvak je bil v Sloveniji že trikrat (dvakrat z Gorico), prvenstvene lovorike se je veselil tudi na Poljskem. V pokalnih tekmovanjih se je do zdaj s soigralci veselil že trikrat, v Belgiji, Izraelu in na Poljskem.

"Res je lepo pustiti nekaj za sabo, ko odideš. Poleg dobrih odnosov in poznanstev, seveda. Vesel sem, da sem osvojil že toliko lovorik. Ko bom končal nogometno kariero, bo pogled na osvojeno prav gotovo prijeten. Seveda pa verjamem, da nabiranja naslovov še zdaleč nisem končal," si je zaželel izkušeni branilec.

Ker so že postali prvaki, so sproščeni

Prvo priložnost za nadaljevanje trenda bo imel že danes. Tudi če ne bo igral, se bo lovorike seveda veselil. "Upam, da bomo zmagali. Jasno je, da se bomo morali za lovoriko pošteno potruditi. V finalu je le ena tekma, lahko se zgodi marsikaj. Je pa res, da smo zdaj, ko smo že osvojili naslov državnega prvaka, malce bolj sproščeni, kar je prav gotovo velik plus. Verjamem, da bomo zmagali," pravi branilec, ki se lahko pohvali z 39 nastopi v dresu Slovenije.

Tokrat bo, če bo nastopil, igral proti klubu, v katerem si je ustvaril nogometno ime. Barve Gorice je branil med letoma 2004 in 2008. "V Gorici sem preživel štiri prečudovita leta, tam poznam ogromno ljudi. Zato bo tekma nekoliko čustvena, a še vedno takšna, kot je vsaka druga. Potrudil se bom, da bom svojemu klubu pomagal do zmage," je obljubil dolgolasi nogometaš, ki je v majici Maribora do zdaj odigral 12 tekem.

V Mariboru celo bolje od pričakovanj

V vijoličasti majici je desetkrat nastopil v prvenstvu in dvakrat v pokalu. Nastopov bi bilo še več, če ne bi imel težav s poškodbami. "Lahko bi bilo bolje, bilo je kar nekaj težav, a verjamem, da bo že v prihodnji sezoni bolje. Da bom zdrav in se bom pripravil najbolje, kar znam. Seveda sem lahko in moram biti boljši," se Šuler že veseli nove sezone.

Prihoda v Ljudski vrt ne obžaluje. "Ne, kje pa. Že preden sem prišel, sem o klubu slišal marsikaj dobrega, zato sem tudi prišel, a moram priznati, da je še celo bolje, kot sem pričakoval. To je klub, ki je po organiziranosti na ravni najvišjih evropskih. Vse je v najlepšem redu. Lepše ne bi moglo biti. Rezultati, ki jih dosega Maribor, so plod dobrega dela. Verjamem, da bomo v novi sezoni vse skupaj potrdili oziroma celo nadgradili," je za konec povedal nekdanji nogometaš Dravograda, Gorice, belgijskega Genta, izraelskega Hapoela Tel Aviva in poljske Legie iz Varšave.

Ne spreglejte